Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă aprobă continuarea programului de supraveghere totală a comunicaţiilor

Administraţia Trump susţine reautorizarea fără modificări a legii de supraveghere a comunicaţiilor externe prin internet, ce va expira la sfârşitul acestui an, a indicat un oficial al Casei Albe, citat de Reuters, potrivit agerpres.

'Susţinem reautorizarea în formă nemodificată (a legii). Administraţia consideră că este necesară pentru protejarea securităţii ţării', a declarat oficialul, sub rezerva anonimatului.

Evreii americani primesc sprijin logistic după creşterea atacurilor antisemite

Legea FISA - Foreign Intelligence Surveillance Act -, de supraveghere a comunicaţiilor cetăţenilor străini, a fost criticată de apărători ai dreptului la viaţă privată şi ai libertăţilor civile, pentru faptul că permite spionajul pe scară largă.

Părţi din lege, printre care prevederea cunoscută ca Secţiunea 702, vor expira la 31 decembrie 2017 în situaţia în care Congresul nu le va reautoriza.

Secţiunea autorizează desfăşurarea a două programe de supraveghere a internetului, Prism şi Upstream, despre care a dezvăluit detalii clasificate fostul contractor al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA), Edward Snowden.

Atât democraţi, cât şi republicani din Congres au declarat că sunt necesare modificări la Secţiunea 702, inclusiv pentru a garanta că nu se încalcă dreptul la protejarea vieţii private a americanilor.

Comisia juridică a Camerei Reprezentanţilor s-a întrunit miercuri pentru a discuta despre posibile modificări ale legii.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.