Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Evreii americani primesc sprijin logistic după creşterea atacurilor antisemite

Autorităţile americane şi-au oferit sprijinul miercuri pentru comunităţile evreieşti din ţară ca urmare a creşterii numărului de atacuri antisemite comise pe teritoriul Statelor Unite după alegerea lui Donald Trump în noiembrie la Casa Albă, relatează joi AFP, conform agerpres.

Departamentul de Securitate Internă (DHS) al SUA informează comunităţile evreieşti şi le oferă măsuri de protecţie, a declarat ministrul său John Kelly, într-un comunicat.

Natura se dezlănţuie în China. Cel puţin şase persoane au fost UCISE

"DHS are consultanţi pe probleme de securitate în cele 50 de state americane care servesc drept legătură între comunităţi, guvern şi industrie şi le oferă expertiză în materie de protecţie, de siguranţă şi evaluare a pericolelor", a afirmat John Kelly.

Aceşti consilieri vor oferi sprijin "în ceea ce priveşte pregătirea, exerciţiile, schimbul de informaţii şi măsurile de protecţie", a mai spus ministrul american.

Comunităţile evreieşti din ţară au primit de asemenea sprijin din partea unor experţi în lupta împotriva terorismului, a spus John Kelly, începând cu "o evaluare a vulnerabilităţii instalaţiilor sensibile, precum şi asistenţă pentru a crea o legătură între diversele organizaţii, exerciţii, măsuri de protecţie şi de pregătire şi diferite instrumente pentru a întări securitatea".

Preşedintele Agenţiei evreieşti, o importantă organizaţie israeliană, a afirmat miercuri că este "profund îngrijorat" de creşterea numărului de acte antisemite în Statele Unite ale Americii.

"Sunt profund îngrijorat de valul de atacuri şi ameninţări antisemite produse în Statele Unite în ultimele zile şi săptămâni", a declarat Nathan Sharansky, şeful acestei organizaţii care a jucat un rol esenţial pentru popularea statului Israel la crearea sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.