Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă condamnă prezenţa militară străină în Libia

CNBC.com
Libia

Casa Albă a condamnat marţi prezenţa forţelor militare străine în Libia, afirmând că nu există niciun "câştigător" în războiul civil care distruge această ţară din nordul Africii, transmite AFP preluat de agerpres.

"Statele Unite sunt profund îngrijorate de conflictul în creştere din Libia. Ne opunem cu tărie implicării militare străine, inclusiv folosirii de către toate părţile a mercenarilor şi a unor militari privaţi" a declarat, într-un comunicat, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Donald Trump, Robert O'Brien.

O'Brien, care şi-a reluat marţi activitatea după ce s-a refăcut de pe urma infectării cu noul coronavirus, a declarat că încleştarea dintre mai multe ţări în această ţară strategică, producătoare de petrol, reprezintă "ameninţări grave pentru stabilitatea regională şi comerţul mondial".

Conform sursei citate, preşedintele Trump a discutat recent cu mai mulţi lideri din ţări terţe despre Libia şi "este clar că nu există niciun câştigător" în conflict.

"Libienii pot fi câştigători numai dacă strâng rândurile pentru a-şi recăpăta suveranitatea şi a reconstrui o ţară unită", a subliniat consilierul preşedintelui american.

Luna trecută, Pentagonul a dat publicităţii imagini surprinse de satelit ce prezentau echipamente militare furnizate de grupul Wagner pe linia frontului din Sirte, grup cunoscut a fi apropiat de preşedintele rus Vladimir Putin.

Oraşul Sirte se află sub controlul mareşalului Khalifa Haftar, care este susţinut de Egipt, Rusia şi Emiratele Arabe Unite.

Guvernul de Uniune Naţională (GNA), recunoscut de ONU şi care are sediul la Tripoli, beneficiază de sprijinul Turciei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.