Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă dă asigurări că SUA nu interceptează comunicaţiile preşedintelui francez Francois Hollande

sua

Casa Albă a dat asigurări marţi seară că SUA nu interceptează comunicaţiile preşedintelui francez Francois Hollande şi că nu va face acest lucru, după publicarea de către WikiLeaks a unor informaţii conform cărora SUA i-au spionat pe ultimii trei preşedinţi francezi, relatează AFP. 

"Nu vizăm şi nu vom viza comunicaţiile preşedintelui Hollande", a declarat pentru AFP Ned Price, purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională, fără a face alte referiri la operaţiuni care s-ar fi putut desfăşura în trecut. 

"Colaborăm strâns cu Franţa în toate subiectele de dimensiune internaţională şi francezii sunt parteneri indispensabili", a adăugat el. 

Anterior, executivul american a refuzat să comenteze sau să dezmintă informaţiile potrivit cărora SUA i-au spionat, între 2006 şi 2012, pe ultimii trei preşedinţi francezi, Jacques Chirac, Nicolas Sarkozy şi Francois Hollande. 

"De manieră generală, nu desfăşurăm operaţiuni de supraveghere în străinătate decât dacă există un obiectiv de securitate naţională specific şi justificat", a precizat atunci acelaşi purtător de cuvânt într-un comunicat. "Acest lucru este valabil şi pentru cetăţenii obişnuiţi, şi pentru liderii mondiali", a adăugat el. 

După difuzarea informaţiilor intrate în posesia WikiLeaks de către cotidianul Liberation şi site-ul Mediapart, Hollande a decis să convoace pentru miercuri dimineaţă un "Consiliu de apărare" pentru "a evalua natura" acestor informaţii.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.