Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă, în centrul unui scandal URIAȘ. Vizat este chiar ginerele președintelui american Donald Trump

twitter
casa alba

Ginerele preşedintelui american Donald Trump Jared Kushner, un consilier de rang înalt la Casa Albă, a folosit ocazional un cont de e-mail personal ca să corespondeze cu oficiali din cadrul administraţiei, a confirmat duminică avocatul său Abbe Lowell pentru CNN, scrie news.ro.

”Domnul Kushner îşi foloseşte adresa de e-mail de la Casa Albă în afaceri legate de Casa Albă”, a declarat Lowell, citat într-un comunicat.

”Sub 100 de e-mailuri, din ianuarie şi până în august au fost trimise sau returnate de către domnul Kushner unor colegi de la Casa Albă de pe contul său personal de e-mail”, a adăugat avocatul.

Politico a dezvăluit că Jarred Kushner şi-a folosit contul privat de e-mail.

Potrivit publicaţiei, contul a fost înfiinţat în decembrie şi a fost folosit uneori în schimburi de e-mailuri cu oficiali de rang înalt de la Casa Albă, consilieri externi şi alţii despre acoperirea mediatică.

Cozmin Guşă devoalează planurile ascunse din interiorul PSD: Cine vrea 'să pună mâna' pe putere

În timpul campaniei, Donald Trump a atacat-o aprig pe opozanta sa democrată Hillary Clinton din cauză că şi-a folosit e-mailul privat pentru a trimite şi primi e-mailuri în perioada în care a fost secretar de Stat în administraţia lui Barack Obama.

Lowell a declarat că prin e-mailurile din contul privat al lui Kushner erau ”trimise articole de presă sau comentarii politice, iar cel mai adesea s-a întâmplat când cineva iniţia un schimb trimiţând un e-mail pe adresa sa personală şi nu pe cea de la Casa Albă”.

Potrivit BBC, nu există indicii potrivit cărora Kushner a împărtăşit informaţii clasificate sau ”privilegiate” prin intermediul contului său personal de e-mail.

Legea federală prevede ca toate documentele Casei Albe să fie păstrate, inclusiv e-mailurile.

Cristian Tudor Popescu, RIDICULIZAT: 'Mare e grădina ta Doamne și mulți sar gardul'

Folosirea unor conturi private de e-mail poate împiedica accesul la documente oficiale jurnaliştilor, congresmenilor şi altora care doresc să obţină acces la informaţii disponibile în mod public.

În ceea ce priveşte o îngrijorare potrivit căreia unele dintre e-mailuri ar putea să nu fi fost păstrate, având în vedere că Jared Kushner nu foloseşte un e-mail al Casei Albe, Lowell a declarat că ”toate e-mailurile nepersonale au fost trimise (cu forward) către adresa sa oficială şi toate au fost păstrate, în orice caz”.

Kushner este căsătorit cu fiica mai mare a şefului statului, Ivanka Trump, şi s-a aflat recent în centrul atenţiei presei în urma dezvăluirii faptului că o parte a echipei juridice a lui Trump l-a sfătuit pe Kushner să demisioneze din funcţia de consilier, pentru a-l proteja astfel pe locatatrul Casei Albe de un examen al justiţiei al interacţiunilor asociaţilor săi cu Rusia.

Casa Albă a respins aceste dezvăluiri. O purtătoare de cuvânt a Executivului, Sarah Sanders, a răspuns când a fost întrebat dacă avovaţii miliardarului au discutat această opţiune că ”nu a avut loc cu siguranţă vreo prezentare” a unui asemenea sfat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.