Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă: 'Moartea celor cel puţin 46 de migranţi în Texas este absolut oribilă'

distractify.com
Karine Jean-Pierre casa alba

Casa Albă "urmăreşte foarte îndeaproape ştirile absolut oribile" provenite din Texas, unde cel puţin 46 de migranţi au fost găsiţi morţi într-un camion, a declarat marţi purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei SUA, Karine Jean-Pierre, relatează AFP.

Ea a afirmat că preşedintele american Joe Biden, care tocmai a sosit la Madrid pentru a participa la un summit NATO, este "informat cu regularitate" în legătură cu acest caz.

Citește și: Descoperire șocantă! 46 de cadavre în remorca unui camion: 'Niciunul dintre noi nu vine la muncă imaginându-și așa ceva'

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat marţi că cel puţin 22 de mexicani se numără printre zecile de migranţi găsiţi morţi într-un camion în statul american Texas şi a menţionat un număr total de 50 de morţi, potrivit Agerpres.ro.

"Este o tragedie uriaşă (...) Deocamdată sunt 50 de morţi: 22 din Mexic, şapte din Guatemala, doi din Honduras şi 19 a căror naţionalitate este încă necunoscută", a declarat şeful statului mexican în cadrul unei conferinţe de presă.

Luni, cel puţin 46 de migranţi au fost găsiţi decedaţi într-un camion în oraşul San Antonio din Texas, în sudul Statelor Unite, într-o zi cu temperaturi extrem de ridicate. Moartea lor reprezintă una dintre cele mai grave tragedii din ultimii ani în care au fost implicaţi migranţi.

Drama s-a produs la o distanţă de circa 240 de kilometri de frontiera cu Mexicul, în contexul în care acest mijloc de transport, extrem de periculos, este utilizat în mod frecvent de migranţii care doresc să intre în Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.