Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă recunoaște că se teme de China: 'Există îngrijorări reale cu privire la laboratoarele de acolo'

pbs
Mike Pompeo

Activităţile laboatoarelor chineze rămân îngrijorătoare, a apreciat miercuri secretarul de Stat american Mike Pompeo, care şi-a reiterat dorinţa de a se face lumină asupra originilor noului coronavirus, apărut la sfârşitul anului trecut în China, relatează Reuters, potrivit news.ro.

”Pot să vă spun că există îngrijorări reale cu privire la laboratoarele din China”, a declarat Pomepo într-un interviu acordat Fox News.

Citește și: Mare atenție! Măștile ar putea fi o sursă de infectare cu coronavirus

”Sunt îngrijorat în continuare de faptul că Partidul Comunist Chinez (PCC, unic) nu ne spune tot ceea ce se întâmplă în toate laboratoarele”, a continuat el.

Mai multe publicaţii americane au sugerat la jumătatea lui aprilie că noul coronavirus a fost sintetizat în Laboratorul P4 al Institutului de Virusologie din Wuhan, unde a apărut epidemia în decembrie.

Acest centru de cercetare a fost înfiinţat printr-un acord între Franţa şi China, încheiat în 2004, în lupta împotriva bolilor infecţioase.

Citește și: Traian Băsescu confirmă sursele Bugetul.ro: Atât PSD, cât și PNL au fost avertizate de propunerea privind autonomia așa-zisului ținut secuiesc

În pofida unui consens ştiinţific şi unor dezminţăiri atât ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), cât şi ale autorităţilor franceze, ipoteza unei ”manipulări” umane a câştigat teren.

Donald Trump a anunţat la 15 aprilie deschiderea unei anchete în vederea stabilirii originii virsului şi a ameninţat că China va trebui să dea socoteală în cazul în care se dovedeşte că se face ”vinovată cu bună ştiinţă” de pandemie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.