Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă refuză să coopereze cu Congresul în 'ancheta rusă'

twitter
casa alba

Casa Albă a anunţat miercuri că refuză să coopereze cu o comisie din cadrul Congresului în privinţa "anchetei ruse", acuzând-i pe democraţi că doresc să organizeze un "proces spectacol" împotriva preşedintelui Donald Trump, informează AFP, potrivit Agerpres.

Avocatul principal al Casei Albe, Pat Cipollone, a respins printr-o scrisoare solicitările de documente şi de mărturii transmise de Jerry Nadler, preşedintele puternicei comisii juridice din Camera Reprezentanţilor.

În opinia lui Cipollone, comisia nu are dreptul "să-i hărţuiască pe opozanţii săi politici" sau să "refacă fără autorizare" ancheta de acum încheiată a procurorului special Robert Mueller.

Un înalt oficial de la Casa Albă a declarat, sub protecţia anonimatului, că solicitările lui Nadler nu sunt "altceva decât o hărţuire a preşedintelui", un "soi de proces spectacol".

Preşedinţia americană consideră că majoritatea solicitărilor comisiei a fost acoperită de activitatea procurorului special.

Citește și Vremea rea a făcut ravagii : Sute de locuințe au fost inundate. Mai multe drumuri naționale, afectate/ Mesaje trimise prin RO-ALERT

În raportul său, procurorul special Robert Mueller l-a a exonerat pe Donald Trump de bănuielile de complicitate cu Rusia în timpul campaniei prezidenţiale din 2016.

Donald Trump s-a declarat complet exonerat de ancheta care a durat 22 de luni, dar opoziţia democrată consideră, dimpotrivă, că raportul Mueller conţine "indicii şi analize tulburătoare ce demonstrează că preşedintele Trump a obstrucţionat justiţia".

Ministrul Justiţiei Bill Barr a decis însă să nu deschidă o procedură judiciară împotriva lui Donald Trump pe această bază.

Comisia juridică a Camerei Reprezentanţilor a anunţat iniţierea unei proceduri foarte rare privind obstrucţionarea prerogativelor de a ancheta ale Congresului împotriva lui Barr, care refuză să vină să depună mărturie.

Jerry Nadler l-a acuzat deja pe Trump că "doreşte să se încoroneze rege", acuzaţie respinsă de Casa Albă.

Ancheta privind o posibilă complicitate între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump "a fost realizată în mod exemplar", a indicat înaltul oficial de la Casa Albă citat de AFP. "Problema este că (lui Nadler) nu îi plac concluziile sale".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.