Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vremea rea a făcut ravagii : Sute de locuințe au fost inundate. Mai multe drumuri naționale, afectate/ Mesaje trimise prin RO-ALERT

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
inundatii 2018

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că în ultimele 24 de ore vremea rea a provocat pagube în 26 de localitatăți din județele Bistrița-Năsăud, Maramureș, Mureș și Timiș.

Pompierii militari împreună cu autoritățile locale au intervenit pentru evacuarea apei din 115 case, 56 beciuri, 372 curți și 9 obiective sociale. Nu au fost inregistrate victime.

"Pe timpul acțiunilor de intervenție, în localitatea bistrițeană Domnești s-a intervenit pentru salvarea a 4 persoane care nu mai puteau ieși din locuință, din cauza apei care depășea 1,5 metri.

De asemenea, pe durata manifestării fenomenelor periculoase s-a luat decizia de a fi evacuate preventiv din locuințe 32 persoane din mai multe localități din județul Bistrița-Năsăud, iar 6 familii din localitatea Hodoșca, județul Mureș, s-au autoevacuat la rude.O mare parte dintre persoane s-au întors la casele lor, iar celelalte se vor întoarce, în cel mai scurt timp, după înlăturarea pericolului de inundații.

Citeste si Istoric, participant la protestul anti-PSD de la Iași, după anunțul lui Carmen Dan- Autodenunț: Voi repeta acțiunea ori de câte ori va fi nevoie

În această dimineață se mai derulează misiuni de evacuarea a apei cu ajutorul motopompelor și înlăturare a aluviunilor din gospodării doar în județul Bistrița-Năsăud.

În ultimele 24 de ore au fost afectate temporar de aluviuni și acumulări de apă 4 drumuri naționale (DN17C - BN, DN 17D - BN, DN 15 - MS DN 15A - MS ) și 2 drumuri județene(DJ188 - MM și DJ 572 - TM).

Pentru dispunerea măsurilor de protecție a populației au fost transmise 6 mesaje de avertizare a cetățenilor prin sistemul Ro-Alert pentru județele BN, MM, MS și SV, aflate sub incidența avertizărilor meteorologice de cod portocaliu emise de către ANM și avertizării de cod roșu emisă de către INHGA", anunta IGSU.

Peste 5.100 pompieri sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației și administrației publice locale din zonele în care se produc situații de urgență, avand in vedere avertizarea meteorologica in vigoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.