Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă: Reţelele de apă americane, foarte vulnerabile în faţa atacurilor cibernetice

www.bzi.ro
apă potabilă

Nivelul de protecţie al reţelelor de apă americane în faţa unor atacuri cibernetice "nu este deloc adaptat", a atenţionat joi o responsabilă a Casei Albe, îndemnând operatorii din acest sector să coopereze mai mult cu autorităţile federale, informează AFP.

Distribuţia de apă potabilă, în prezent mult automatizată, este vulnerabilă atât în faţa unui atac cibernetic infracţional, de exemplu sub formă de "ransomware", cât şi în faţa unei ofensive a unui actor statal, a declarat aceasta în faţa câtorva jurnalişti, sub acoperirea anonimatului.

Un alt responsabil a expus strategia administraţiei, care va funcţiona "pe bază de voluntariat", pentru a convinge operatorii din sectorul apei, foarte fragmentat, să coopereze mai mult cu autorităţile în materie de securitate cibernetică, potrivit Agerpres.ro.

Este vorba de a încuraja operatorii să se doteze cu cele mai bune mecanisme de detectare a atacurilor cibernetice şi în acelaşi timp să împărtăşească mai bine informaţiile lor cu autorităţile, atunci când detectează o ameninţare.

SUA au cunoscut în ultimele luni, la fel ca numeroase alte ţări, numeroase atacuri cibernetice, care au vizat atât colectivităţi locale, cât şi companii, şi care au scos la iveală vulnerabilitatea unor infrastructuri strategice.

În mai 2021, un atac împotriva companiei Colonial Pipeline, de exemplu, a perturbat distribuţia de carburant în SUA.

Dorinţa guvernului federal de a spori nivelul de protecţie se loveşte însă de reticenţe din partea companiilor, uneori puţin înclinate să investească în securitatea cibernetică sau care au reticenţe, în unele cazuri, să semnaleze atacurile cărora le-au căzut victime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.