Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă SCHIMBĂ foaia în Afganistan. Trump este hotărât să nu continue politica predecesorilor săi

trump, casa alba

Preşedintele SUA, Donald Trump, le pune consilierilor săi 'întrebări dificile' asupra strategiei americane în Afganistan şi nu mai vrea să continue politica de până acum în această ţară, a declarat luni secretarul de stat american Rex Tillerson, citat de AFP, conform agerpres.

Preşedintele american nu şi-a dezvăluit încă noua sa strategie cu privire la Afganistan, al cărei anunţ este întârziat de divergenţe şi tergiversări în cadrul administraţiei sale asupra celui mai lung război din istoria SUA.

Citeşte şi: SCANDAL uriaş la Google! Un inginer a dezvăluit practicile din Silicon Valley

Tillerson, care a făcut aceste declaraţii în cadrul unui forum regional pe probleme de securitate la Manila, nu şi-a prezentat propria poziţie cu privire la Afganistan, dar a dat asigurat că Donald Trump nu va continua politica predecesorilor săi. "Preşedintele nu vrea să accepte aceasta, de aceea pune anumite întrebări dificile (...). Şi acestea pot fi întrebări pe care nimeni nu a vrut să le pună în trecut", a spus el. "Ne dorim, în consecinţă, să-i fie date răspunsuri bune şi precise şi o analiză clară şi aprofundată", a mai spus Tillerson.

Consiliul Securităţii Naţionale, a precizat el, s-a reunit deja de trei ori pe acest subiect şi vicepreşedintele Mike Pence s-a alăturat lui Donald Trump pentru a dezbate strategia de urmat în Afganistan.

Generalii americani invocă un 'impas' în conflictul afgan şi chiar după ani de sprijin intens din partea SUA şi NATO, forţele de securitate afgane depun eforturi susţinute pentru a face faţă talibanilor.

Problema efectivelor americane în Afganistan, a căror suplimentare este dorită de mai multe luni de responsabilii militari din teren, este centrală, dar rămâne deschisă.

Citeşte şi: Moştenitorul imperiului Samsung aşteaptă ani grei de puşcărie

Donald Trump a dat mână liberă ministrului său al apărării, James Mattis, pentru a decide nivelul trupelor americane în Afganistan şi în alte părţi. Dar, după mai multe luni, numărul trupelor rămâne blocat la aproximativ 8.400 de militari americani şi 5.000 de soldaţi NATO.

Mattis aşteaptă de la Casa Albă o strategie coerentă nu numai pentru Afganistan, ci şi pentru întreaga regiune, inclusiv pentru Pakistan, şi cu privire la contracararea grupărilor teroriste, înainte de a angaja ajustarea trupelor.

Potrivit New York Times, consilierul pentru strategie al preşedintelui, Steve Bannon, şi ginerele lui Donald Trump, Jared Kushner, au avansat ideea încredinţării sarcinilor de securitate din Afganistan mai degrabă firmelor private decât soldaţilor americani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.