Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moştenitorul imperiului Samsung aşteaptă ani grei de puşcărie

BBC
Lee Jae-Yong , samsung 1

Parchetul sud-coreean a cerut luni ca moştenitorul gigantului Samsung să fie condamnat la 12 ani de închisoare pentru rolul său în scandalul de corupţie care a condus la demisia fostei preşedinte Park Geun-Hye, relatează AFP, conform agerpres.

Lee Jae-Yong, vicepreşedinte al Samsung Electronics şi fiul preşedintelui grupului Samsung, Lee Kun-Hee, este acuzat că a oferit mită confidentei din umbră a fostei preşedinte. Lee Jae-Yong a fost 'ultimul beneficiar' al delictelor comise în timpul scandalului, a declarat procurorul.

Vezi și: Fost șef SRI, avertisment pentru România: 'Vom fi sau nu pregătiți? Va trebui să dam un răspuns la problema aceasta'

Moştenitorul Samsung este acuzat alături de alţi patru membri ai conducerii grupului că au dat milioane de dolari în schimbul unor favoruri prezidenţiale, în special pentru a obţine acordul autorităţilor pentru o fuziune controversată în 2015.

'Inculpaţii au menţinut legături strânse cu puterea şi au încercat să obţină beneficii personale', a spus procurorul.

Vicepreşedinte al Samsung Electronics şi fiul preşedintelui grupului, Lee Jae-Yong, 48 de ani, este acuzat că a oferit 43 de miliarde de woni (35 de milioane de euro) unei companii şi mai multor fundaţii înfiinţate de Choi Soon-sil, o veche prietenă a preşedintei Park Geun-hye, în schimbul sprijinirii fondului public de pensii pentru un proiect controversat de fuziune a două dintre filialele Samsung în 2015.

El este adevăratul conducător al Samsung, după criza cardiacă suferită de tatăl său în 2014. Arestarea lui Lee Jae-Yong reprezintă o lovitură gravă dată Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, chipuri de memorie şi televizoare cu ecran plat, deoarece poate afecta luarea unor decizii strategice cu privire la investiţii şi achiziţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.