Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Albă se bucură de "stabilizarea" numărului de cazuri de supradoză în SUA

supradoza droguri medicamente

Casa Albă a anunţat joi o finanţare suplimentară de peste 450 de milioane de dolari pentru combaterea crizei supradozelor din Statele Unite, salutând faptul că numărul acestora s-a stabilizat în ţară în ultimul an, în ciuda nivelurilor care rămân record, relatează AFP.

Statele Unite înregistrează încă un număr dramatic de cazuri de supradoză: aproximativ 110.000 pe parcursul unui an între martie 2022 şi 2023, conform autorităţilor sanitare, conform agerpres.

Dar "numărul cazurilor de supradoză s-a stabilizat în 2022, după o creştere bruscă din 2019 până în 2021, iar acest lucru arată că eforturile noastre funcţionează", a declarat Rahul Gupta, directorul Biroului de Combatere a Drogurilor de la Casa Albă, într-o conferinţă de presă.

El a recunoscut, totuşi, că această stabilizare nu se referă la decesele legate de fentanil, un opioid sintetic puternic care a inundat piaţa drogurilor din Statele Unite şi este principala sursă a supradozelor din ţară.

"Cazurile de supradoză legate de fentanil rămân în creştere, deoarece oferta este mai letală, dar numărul deceselor cauzate de supradoze legate de alte substanţe este în scădere sau s-a stabilizat", a spus el.

Noile fonduri anunţate joi sunt de aşteptat să îmbunătăţească prevenirea şi accesul la tratament.

Aproximativ 80 de milioane de dolari sunt dedicaţi controlului opioidelor în zonele rurale, inclusiv limitarea accesului la naloxonă, un antidot care resuscitează o persoană în stare de supradoză din cauza unui opioid (de exemplu, fentanil).

În primăvară, Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a autorizat pentru prima dată vânzarea fără prescripţie medicală a naloxonei, sub forma unui spray nazal cunoscut sub numele său de marcă Narcan. Apoi a autorizat vânzarea fără prescripţie a unui medicament generic în iulie.

În această săptămână, Emergent BioSolutions, care produce Narcan, a anunţat că primele cutii fără prescripţie medicală vor fi disponibile începând cu luna septembrie în farmacii şi supermarketuri din SUA şi online, la un preţ de 44,99 dolari (fiecare cutie conţinând două doze).

Familiile victimelor de supradoză urmează să fie primite joi la Casa Albă, care marchează Ziua Internaţională de Conştientizare a Supradozei, în prezenţa lui Doug Emhoff, soţul vicepreşedintei americane Kamala Harris.

"Administraţia mea va continua să se asigure că naţiunea noastră are resursele de care avem nevoie pentru a face faţă epidemiei de supradoze", a transmis joi preşedintele Joe Biden pe X (fost Twitter)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.