Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Fendi l-a omagiat pe Karl Lagerfeld cu o prezentare de modă organizată la Roma

thefamouspeople.com
Karl Lagerfeld

Casa Fendi l-a omagiat joi seară pe Karl Lagerfeld, celebrul stilist decedat în luna februarie, cu care a colaborat mai mult de o jumătate de secol, prin intermediul unei prezentări de modă ce a fost organizată în Templul zeiţei Venus din centrul Romei, informează AFP potrivit Agerpres.

Cincizeci şi patru de modele, simbolizând numărul anilor de colaborare dintre Karl Lagerfeld şi Fendi, au defilat joi seară în Templul zeiţei Venus, aflat pe Colina Palatină, vestigiu ce datează din urmă cu două milenii, pentru a cărui restaurare casa de modă italiană a anunţat că va face o donaţie de 2,5 milioane de euro.

Au supravieţuit până în zilele noastre doar absida şi câteva coloane din acest edificiu construit între anii 121 e.n. şi 135 e.n., în timpul domniei împăratului Hadrian, considerat unul dintre cele mai vaste temple din Roma Antică.

Originile profund romane ale acestei case de modă, înfiinţată în 1925 de Edoardo şi Adele Fendi, s-au aflat în centrul colecţiei toamnă-iarnă 2019-2020, intitulată "The Dawn of Romanity" ("Zorii romanităţii"), prezentată joi în deschiderea Săptămânii Haute Couture de la Roma (4-7 iulie).

"Aducerea modei noastre haute couture la Roma reprezintă cea mai bună modalitate pentru a îi celebra pe Karl Lagerfeld, Fendi şi oraşul său, o ocazie unică pentru a exprima rădăcinile noastre, creativitatea noastră îndrăzneaţă şi acel savoir-faire al nostru, care au făcut parte dintotdeauna din ADN-ul casei", a declarat Serge Brunschwig, preşedintele Fendi.

"Graţie Fendi, cel mai mare templu al Romei Antice, dedicat Romei Eterne şi zeiţei Venus, îşi va regăsi gloria de odinioară", a declarat Alfonsina Russo, directorul Parcului Arheologic Colosseum.

Prin acest eveniment, casa Fendi a abordat tematica originilor sale, deschizându-se în acelaşi timp în faţa unei renaşteri, în epoca post-Lagerfeld.

Viitorul Fendi va reprezenta însă o adevărată provocare pentru această casă de modă, devenită "orfană" după decesul "Kaiser-ului" modei, a cărui relaţie de colaborare cu Fendi reprezintă un record de longevitate în istoria modei. Continuitatea activităţilor de la Fendi este asigurată în prezent de Silvia Venturini Fendi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.