DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Casa Memorială Costache Negri va fi reabilitată cu fonduri UE: acolo aveau loc întâlnirile de taină ale generaţiei care a făcut posibilă Unirea Principatelor

www.romaniamama.ro
Costache Negri

Conacul familiei lui Costache Negri din județul Galați va fi reabilitat cu fonduri europene. Autoritățile județene au semnat marți contractul de finanțare pentru realizarea documentației tehnice care este necesară în cadrul investiției, informează Mediafax.

Conacul lui Costache Negri va fi reabilitat cu fonduri europene. Marți, a fost semnat contractul de finanțare pentru realizarea documentației tehnice în cadrul investiției „Proiectare pentru consolidarea, restaurarea, reabilitarea și punerea în valoare a Casei Memoriale Costache Negri”.

Casa Memorială Costache Negri are nevoie de lucrări de consolidare, restaurare şi reabilitare. Ultimele reparații importante s-au făcut în 1996, iar în 2013 conacul a fost afectat de inundațiile din zonă.

Conacul se află în localitatea Costache Negri care în secolul XIX se numea Mânjina. Acolo politicianul, omul de cultură şi diplomatul Costache Negri organiza întâlnirile de taină ale personalităților care au făcut posibilă Unirea Principatelor.

Citește și: Analiză │ România este condusă de ardeleni: Președintele, serviciul secret, Justiția, Academia, partidele politice sau ministerele

„Vrem să restaurăm conacul lui Costache Negri, un reper al istoriei României. La Mânjina, așa cum se numea în trecut localitatea Costache Negri, la conacul fostului deputat, pârcălab și diplomat pe lângă curțile europene, aveau loc întâlnirile de taină ale generaţiei care a făcut posibilă Unirea Principatelor. Afectat de inundațiile din anii trecuți, conacul are nevoie de consolidare şi reabilitare. De asemenea, și hruba casei, folosită în perioada pașoptistă ca loc de refugiu, este degradată. De aceea, am solicitat și obținut bani de la Ministerul Culturii, astfel încât, în momentul în care se vor deschide apelurile de finanțare, să avem documentația tehnică realizată, pentru a putea depune imediat proiectul pe fonduri europene”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Conacul familiei lui Costache Negri a fost construit la începutul secolului al XIX-lea și a devenit muzeu în anul 1968.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.