Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa natală a lui Hitler, ce va fi transformată în secţie de poliţie, va păstra plăcuţa memorială cu mesajul antifascist

www.dailymail.co.uk
Hitler apartament Austria

Oraşul din Austria în care s-a născut Adolf Hitler a votat pentru menţinerea unei plăcuţe memoriale antifasciste şi anti-război ce fusese instalată la sfârşitul anilor '80 la exteriorul casei în care s-a născut dictatorul nazist, chiar şi după ce clădirea va fi transformată într-o secţie de poliţie, transmite vineri DPA, potrivit Agerpres.

Plăcuţa, inscripţionată în limba germană cu mesajul "pentru pace, libertate şi democraţie, niciodată din nou fascism, milioane de morţi ne aduc aminte", a fost plasată pe faţada casei în 1989.

Recent, această casă memorială din Branau am Inn, în care Hitler a locuit până la vârsta de 3 ani, a devenit subiect de controverse, astfel că s-a decis transformarea sa într-o secţie de poliţie.

O comisie de experţi alcătuită de Ministerul austriac de Interne recomanda mutarea plăcuţei comemorative într-o altă locaţie centrală din oraş. În acelaşi timp, comisia recomanda o modificare a textului pentru a face trimitere şi la vinovăţia austriacă cu privire la crimele naziste.

Citește și:  OMS, noi recomandări cu privire la COVID-19. Ce trebuie să facem pentru a ne feri de acest coronavirus

Cu toate acestea, consiliul local a votat în această săptămână în unanimitate să nu ţină cont de recomandările comisiei şi să păstreze plăcuţa în locul în care se află expusă din 1989, fără modificarea inscripţiei.

"Acest mesaj a fost corect în 1989, când a fost instalat şi este corect şi în ziua de azi", a explicat viceprimarul oraşului austriac, Hubert Esterbauer, confirmând pentru DPA decizia de a menţine plăcuţa pe casa lui Hitler.

Clădirea cu trei etaje din centrul oraşului Braunau atrage vizitatori cu simpatii neonaziste încă din anii '50. În cursul procesului de transformare a sa într-o secţie de poliţie, toate modificările aduse faţadei, ferestrelor şi acoperişului în perioada nazistă vor fi înlăturate. Lucrările de renovare şi de transformare în secţie de poliţie vor începe abia peste câteva luni, conform viceprimarului Esterbauer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.