Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO – A fost construită prima casă rotativă din sticlă: costurile sunt uriașe, dar priveliștea e de vis

casa rotativa

În Noua Zeelandă a fost construită o casă din sticlă, care se poate roti la 360 de grade. Este nevoie de 15 până la 33 de minute pentru o rotire.

Proiectul unei astfel de case a fost numit "Far". Acesta este situat lângă plaja Maraetay de pe coasta Pohutukawa din Auckland, Noua Zeelandă. Mayak a fost inițial proiectat de actualul proprietar, Don Dunik, în anii 1990 și a reprezentat un efort real, care a durat câțiva ani pentru a fi finalizat. Dunik a trebuit să depășească multe provocări, inclusiv repararea instalațiilor sanitare și a electricității în casa rotativă și dovedirea autorităților locale că este un proiect sigur și practic.

Rotația este pornită manual de un comutator și durează de la 15 până la 33 de minute pentru o rotire. În orice caz, după cum scrie The Guardian, proprietarul nu observă mișcarea și nu provoacă disconfort.

Cum arată casa pe interior?

Interiorul casei este format din două etaje cu o scară în spirală în centru și este amenajat pentru a profita la maximum de pereții din sticlă, dintre care majoritatea sunt funcționali. La parter există un plan deschis cu o bucătărie din oțel inoxidabil, o zonă de luat masa, un living confortabil și o baie. La etaj există, de asemenea, un dormitor matrimonial mare și două dormitoare suplimentare. Există, de asemenea, un balcon la fiecare etaj.

Prețul unei astfel de case este de peste 1 milion de dolari din Noua Zeelandă, adică aproximativ 600.000 de dolari SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.