Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Casa Victoria's Secret este ținta criticilor pentru că refuză modele transsexuale și supraponderale

victoria secret

Casa Victoria's Secret este ținta criticilor după ce unul dintre șefii companiei a declarat într-un interviu pentru publicația Vogue că brandul nu va angaja pentru tradiționala defilare anuală modele transsexuale și supraponderale, potrivit People, scrie Mediafax.

Șeful departamentului de marketing al L Brands' - compania mamă a casei de modă -, Ed Razek, a fost întrebat de publicația Vogue dacă vor fi incluși în show transsexuali.

"Nu. Nu cred că ar trebui să facem asta. De ce nu? Pentru că show-ul este o fantezie. Este un produs de divertisment special de 42 de minute", a declarat Razek.

Acesta a mai spus că nici modele supraponderale nu vor fi incluse în acest show în viitor, pentru că "nimeni nu a părut interesat de așa ceva" în 2000, când s-a încercat acest lucru.

Cântăreața Rihanna - care, în această toamnă, la Săptămâna modei de la New York, și-a prezentat o colecție de lenjerie intimă cu ajutorul unor modele de dimensiuni variate, inclusiv o tânără însărcinată - s-a alăturat celor l-au criticat pe Razek. Astfel, artista a apreciat un mesaj de pe rețeaua online Instagram în care Razek era criticat, iar ea era lăudată pentru colecția Fenty x Savage.

Citește și: MARE SĂRBĂTOARE pentru români: Ce e PĂCAT să faci azi, de Sfântul Ioan Gură de Aur

Ulterior, Razek și-a cerut scuze pentru aceste comentarii printr-un comunicat publicat pe conturile din social media ale casei de modă.

"Remarcile mele despre modelele transgender în Victoria’s Secret Fashion Show au părut lipsite de sensibilitate. Îmi cer scuze. Ca să fie clar, vom accepta modele transgender pentru show. Am avut astfel de modele la casting. Și, ca multe altele, nu au reușit. Dar nu a fost vorba despre gen. Admir călătoria pe care o fac ele pentru a-și afirma identitatea", se arată în comunicat.

Într-un efort de a demonstra deschiderea spre diversitate, Victoria’s Secret a inclus în show-ul de anul acesta, care a avut loc pe 8 noiembrie, la New York, 19 modele de culoare, precum și pe celebra Winnie Harlow, care suferă de vitiligo.

Anul acesta au defilat pentru celebra casă de modă nume de top din domeniu, precum Gigi Hadid, Kendall Jenner, Cindy Bruna, Devon Windsor, Leomie Anderson și Shanina Shaik, iar un recital a fost susținut de Rita Ora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.