Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Căsnicie de coșmar în Italia: Un duș o dată pe săptămână și două bucăți de hârtie igienică

libertatea.ro
femeie abuzată

Un bărbat din Bologna își obliga soția să facă duș doar o dată pe săptămână și să rupă doar două bucăți de hârtie igienică. Soțul a fost condamnat la Curtea de Casație pentru că impunea un stil de viață inacceptabil soției.

Curtea de Casație din Italia a confirmat condamnarea unui soț care, timp de ani de zile, și-a forțat soția să facă economii drastice.

Cuplul care locuia în Bologna nu avea probleme economice, însă bărbatul crease un climat în casă care impunea soției sale sacrificii chiar și în ceea ce privește cheltuielile obișnuite, relatează TGcom.24, potrivit Mediafax.

Soția nu avea voie nici măcar să aleagă unde își făcea cumpărăturile, ci soțul ei - obsedat de economisirea banilor - era cel care decidea unde și când putea merge la cumpărături. Alegea doar magazine cunoscute drept ieftine. Singurele produse permise în casă erau cele cumpărate „la ofertă”, iar la masă cuplul folosea un singur tacâm și o singură farfurie.

Abuzul bărbatului asupra soției sale a mers atât de departe încât i-a fost imposibil să aibă grijă chiar și de ea însăși. Femeia a povestit că a fost obligată să folosească "doar două bucăți de hârtie igienică" la fiecare ocazie când avea nevoie, să strângă ap într-un lighean după duș, "pe care îl putea face doar o dată pe săptămână".

Cuplul avea două salarii, așa că nu trecea prin greutăți economice. În hotărâre - după cum relatează cotidianul Il Messaggero - judecătorii explică faptul că este legal ca un cuplu să stabilească "un stil de viață marcat de economii”, dar nu poate fi vorba de o impunere.

Femeia s-a simțit obligată să ascundă chitanțele dacă lua ceva fără știrea soțului ei, să ceară ajutorul prietenelor pentru a masca achizițiile. Dacă bărbatul o surprindea încălcând regulile, o insulta, iar la un moment dat, după ce a văzut-o aruncând un șervețel de hârtie, ar fi dus-o la coșul de gunoi pentru a-l recupera.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.