Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Istoria impresionantă a Castelului Balmoral, locul în care Regina Elisabeta a II-a a murit

Foto BBC
castel balmoral castel regina elisabeta

Castelul Balmoral din Scoția are o istorie îndelungată și este cunoscut drept casa de vacanță a Reginei Elisabeta a II-a, iar, recent, proprietatea în care și-a găsit sfârșitul Majestatea Sa. Se pare că prima reședință a fost construită la Balmoral în 1390, dar nu a intrat în mâinile familiei regale britanice decât peste 500 de ani mai târziu.

Potrivit site-ului web al Castelului Balmoral, regina Victoria a făcut prima ei vizită în Scoția în toamna anului 1842 împreună cu soțul ei, Prințul Albert. Ea s-a îndrăgostit de moșia de țară, iar cuplul a cumpărat-o în cele din urmă în 1852. Reședința unică care se afla inițial pe proprietate a fost considerată prea mică pentru familia lor în creștere. În cele din urmă, cuplul regal a demolat-o și a construit un castel impunător. Astăzi, proprietatea găzduiește 150 de clădiri și este cunoscută pentru arhitectura sa frumoasă, grădinile mari și istoria regală fascinantă, relatează veranda.com.

Citește și: Averea colosală lăsată în urmă de Regina Elizabeth a II-a: în 70 de ani a adunat valori inestimabile

Proiectarea și arhitectura Castelului Balmoral

Castelul a fost proiectat de arhitecții scoțieni John și William Smith. Echipa tată-fiu a întocmit planurile în jurul anului 1852, iar castelul în stil baronial și gotic scoțian a fost finalizat oficial în 1856. Se pare că clădirea este construită din granit local și este organizată în două secțiuni cu curți în mijlocul fiecărei zone. Una dintre cele mai notabile caracteristici ale castelului este turnul cu ceas.

Deși Castelul Balmoral este situat la doar 50 de mile vest de Aberdeen, se simte ca o lume complet diferită. Proprietatea de 50.000 de acri se află în valea râului Dee, la poalele Munților Grampieni.

Historic Environment Scotland spune: „Balmoral este un exemplu deosebit de bun de o proprietate de țară frumoasă, tipică, de la mijlocul secolului al XIX-lea, cu parcuri, păduri, arboretum, plimbări prin pădure, arbuști, grădini și peisajul „romantic” al Highlandului - Valea Dee și Munții Grampieni. Referințele sugerează că grădinarul peisagist James Beattie și artistul James Giles l-au ajutat pe Prințul Albert cu proiectarea terenului și că amenajarea multor poteci a fost concepută pentru Regina Victoria.

Citește și: Moartea reginei Elisabeta ar putea însemna și sfârșitul influenței marelui Imperiu Britanic: schimbări majore în toată lumea

Castelul Balmoral și familia regală

Familia regală britanică are o istorie de poveste cu Castelul Balmoral. Pentru început, Regina Elisabeta și Prințul Philip Mountbatten și-au petrecut luna de miere la Birkhill Lodge, care face parte din Balmoral Estate.

on honeymoon

Prințul Charles și Prințesa Diana în luna de miere la Castelul Balmoral (Central Press//Getty Images)

În 1980, Prințul Charles a adus-o pe Prințesa Diana să petreacă un weekend cu familia sa la Balmoral. Se spune că relația lor a înflorit în acea perioadă și doar un an mai târziu s-au căsătorit. După luna de miere, cuplul a petrecut timp la cabana de vânătoare de lângă Balmoral, unde a stat restul familiei. Tot la Balmoral, doar 16 ani mai târziu, Prințul Harry și Prințul William au aflat despre moartea tragică și prematură a mamei lor.

În 2022, regina Elisabeta a numit-o oficial prim-ministru pe Liz Truss la Castelul Balmoral, în loc să călătorească la Palatul Buckingham cu această ocazie. Acest lucru a stârnit zvonuri că regina în vârstă de 96 de ani nu era bine. La doar câteva zile mai târziu, pe 8 septembrie 2022, regina Elisabeta a murit înconjurată de familie și echipa medicală, la Castelul Balmoral.

În fiecare an, regina Elisabeta a II-a și-a petrecut vacanța de vară cu familia ei la Castelul Balmoral și se crede că a fost reședința ei preferată.

Prințesa Eugenie, nepoata reginei, a spus în documentarul, Our Queen at Ninety, „Cred că bunica este cea mai fericită acolo. Cred că ea iubește cu adevărat Highlands”. Ea a continuat: „Este o bază minunată pentru bunica și bunicul, pentru ca noi să venim să-i vedem acolo sus, unde ai doar loc să respiri și să alergi”. Eugenie spune că au existat întotdeauna „plimbări, picnicuri, câini – o mulțime de câini, întotdeauna sunt câini – și oameni care intrau și ieșeau tot timpul”.

Se pare că reginei îi plăcea să-și petreacă vacanțele de vară la Balmoral, deoarece era un refugiu privat unde familia putea să facă grătar în aer liber, să exploreze în aer liber, să călărească pe cai și să se bucure de peisajul frumos departe de public.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.