Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Castelul Bran a fost vizitat anul trecut de peste un milion de oameni: Străinii, atraşi de legenda lui Dracula

castelul Bran

Castelul Bran, unul din cele mai cunoscute obiective turistice româneşti pe plan global, a atras anul trecut 835.116 de vizitatori plătitori de bilete, la care se adaugă gratuităţile şi participanţii la evenimentele publice şi private, astfel că în total un milion de oameni au trecut pragul castelului, a declarat pentru News.ro Bogdana Balmuş, director PR la Castelul Bran. Ea spune că legenda Contelui Dracula şi poveştile cu strigoi reprezintă atracţia centrală pentru străini care fac rezervări încă din ianuarie-februarie, pentru a se asigura că găsesc locuri în octombrie, la evenimentele organizate la castel.

Cifra de afaceri a companiei care administrează castelul a urcat anul trecut cu 19%, la aproximativ 6 milioane de euro, de la circa 5 milioane de euro în 2016, încasările sporind ca urmare a creşterii numărului de vizitatori, a diversificării produselor personalizate în magazinele Castelului Bran, dar şi a diversificării paletei de servicii.

”Comparativ, în anul 2016 au fost înregistraţi 798.298 plătitori de bilete. Putem vorbi, deci, de o creştere de aproximativ 5% a numărului de vizitatori. Diferenţa nu este mare, dar confirmă trendul ascendent înregistrat de Castelul Bran de la trecerea la administrarea privată începând cu anul 2009. Castelul Bran continuă să fie cel mai vizitat obiectiv turistic din România, cel mai căutat mai ales de străini. Este castelul deschis 365 de zile pe an şi care, cu mult efort uman şi financiar, reuşeşte să ofere servicii noi, modalităţi inedite de petrecere a timpului liber, fiind un spaţiu unic pentru desfăşurarea evenimentelor publice şi private”, a declarat Bogdana Balmuş, conform News.ro.

Citește și: Se SCHIMBĂ vremea în România, în miez de iarnă: Prognoză incredibilă a meteorologilor, pentru următoarele două săptămâni

Ea precizează că turiştii străini vin de pe aproape toate continentele, cei mai numeroşi fiind vizitatorii din ţările europene dar, în ultimii doi ani s-a înregistrat o creştere semnificativă a vizitatorilor din ţările asiatice.

”Ei vin atraşi de peisajele frumoase, de mâncărurile şi datinile locale. Desigur, legenda Contelui Dracula, poveştile cu strigoi reprezintă atracţia centrală pentru străini. De aceea, petrecerea de Halloween reprezintă punctul culminant al evenimentelor de la Castelul Bran, nu se termină bine o ediţie că primim solicitări de participare pentru ediţia următoare. Se fac rezervări de călătorie, de peste ocean, începând cu lunile ianuarie-februarie, pentru a fi siguri că vor fi prezenţi la sfârşitul lunii octombrie, la ceea ce noi mai numim şi Revelionul Vampirilor”, a adăugat reprezentantul castelului.

În ceea ce priveşte solicitările inedite venite din partea turiştilor străini, acestea ar fi tururile de noapte, vânătoarea de fantome şi ritualuri cu sacrificii de animale.

”Desigur, sunt persoane care doresc să închirieze camere pentru a se caza la Castelul Bran, le explicăm că nu este posibil”, a explicat Balmuş.

De altfel, în 2016, Castelul Bran a organizat chiar în noaptea de Halloween o ”cazare” pentru două persoane, în două coşciuge, într-un cadru horror.

Referitor la planurile pentru acest an, compania este aproape a finaliza liftul din Tunelul Timpului, care va oferi un show multi-media unic în sud-estul Europei.

”Prioritatea o constituie finalizarea restaurării şi amenajării Tunelului Timpului, investiţia ridicându-se, per total, la un milion de euro. Apoi, vor demara procedurile de avizare, autorizare şi apoi de lucru efectiv pentru restaurarea clădirilor Vămii Medievale. După cum ştiţi, în această primăvară, Muzeul Naţional Bran va elibera aceste spaţii, contractul de închiriere expirând în cursul anului trecut. Acestea ar fi investiţiile majore, vor continua cele cu perfecţionarea personalului, cu lucrările curente, de întreţinere”, a adăugat ea.

De asemenea, în afară de Restaurantul Casa de ceai, magazine (Contele, Regina şi Rotonda), Parcul Regal şi Tunelul Timpului, peste un an-doi vor fi funcţionale şi atelierele de creaţie şi sălile de conferinţe.

Anul trecut, pe 19 noiembrie, Castelul Bran a împlinit 640 de ani de la prima atestare documentară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.