Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câștig enorm pentru Recep Erdoğan: opoziția turcă se scindează; a mai apărut un candidat la alegerile prezidențiale

alephnews.ro
Recep Erdogan

Forțele politice turce de opoziție nu au ales un singur candidat la președinția țării împotriva lui Recep Tayyip Erdoğan. Din partea celor mai importante partide de opoziție din Turcia, doi candidați vor participa simultan la alegerile prezidențiale din 14 mai.

Potrivit ziarului turc Hurriyet, liderul partidului Memleket, Muharrem İnce, a refuzat categoric să-și retragă candidatura în favoarea lui Kemal Kılıçdaroğlu, care a fost nominalizat de blocul Alianței Populare.

În 2018, İnce a candidat deja la prezidențiale, apoi a obținut 30% din voturi și a ocupat locul al doilea. Potrivit publicației citate, în ciuda faptului că de această dată Muharrem İnce nu are aproape nicio șansă să repete succesul, el crede că nu-și poate dezamăgi susținătorii și refuză să participe la campanie.

Mulți reprezentanți ai opoziției turce îi cer lui Muharrem İnce să-și retragă candidatura din alegeri, relatează Hurriyet. Opoziția se teme că Muharrem İnce l-ar putea împiedica pe Kemal Kılıçdaroğlu să câștige în primul tur și va lua o parte din voturile sale.

Context

Alegerile prezidențiale din Turcia sunt programate pentru 14 mai. Data votului a fost decisă să nu fie amânată, în ciuda faptului că la începutul lunii februarie Turcia s-a confruntat cu cutremure zdrobitoare care au dus la moartea a peste 50 de mii de oameni, în legătură cu care votul într-o serie de zone din sud-est va avea loc în condiții extreme.

Potrivit publicației Daily Sabah, acum principalii favoriți ai alegerilor prezidențiale sunt Recep Tayyip Erdogan și candidatul unic din partea a șase partide de opoziție Kemal Kılıçdaroğlu.

Miza alegerilor din Turcia și impactul pentru România – interviu cu istoricul Ionuț Cojocaru: ‘Nu-l văd pe Erdoğan acceptând un rezultat negativ!'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.