Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câştigătorii medaliilor de aur la Campionatele Mondiale de box de la Belgrad vor fi recompensaţi cu câte 100.000 de dolari

eubcboxing.org
box

Câştigătorii medaliilor de aur la Campionatele Mondiale de box rezervate pugiliştilor amatori, care vor debuta pe 25 octombrie la Belgrad, vor fi recompensaţi cu câte un cec în valoare de 100.000 de dolari, informează agenţia EFE, citat de agerpres.

De asemenea, medaliaţii cu argint vor primi câte 50.000 de dolari, în timp ce boxerii clasaţi pe treapta a treia a podiumului vor pleca acasă cu câte 25.000 de dolari.

Asociaţia Internaţională de Box (AIBA) a aprobat aceste recompense financiare, care se ridică la suma totală de 2,6 milioane de dolari.

Chiar dacă termenul rezervat înscrierilor expiră pe 4 octombrie, organizatorii au primit deja confirmări de participare de la vedete precum cubanezii Andy Cruz, Julio La Cruz, Lazaro Alvares Estrada, Arlen Lopez şi Roniel Iglesias, brazilienii Keno Machado, Abner Teixeira şi Wanderson de Oliveira sau columbianul Yuberjen Martínez, între alţii.

Cu ocazia acestor Campionate Mondiale, AIBA îşi recapătă rolul principal în competiţiile de box amator, după ce a fost exclusă din organizarea turneului olimpic de la Tokyo, în urma unei sancţiuni din partea CIO, pentru nereguli în funcţionarea sa.

Comitetul Internaţional Olimpic a dat publicităţii pe 14 septembrie o scrisoare adresată preşedintelui AIBA, rusul Umar Kremlev, în care îşi reafirmă "cea mai profundă îngrijorare" cu privire la lipsa reformelor în trei domenii, guvernanţă, finanţare şi arbitraj, reamintindu-i totodată că rolul boxului la JO 2024 de la Paris şi la ediţiile viitoare este pus sub semnul întrebării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.