DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Câștigurile de trei cifre fac din Dogecoin și Ethereum cele mai performante criptomonede în trimestrul 2

money.ro
dogecoin crypto

La începutul anului 2021 valoarea Bitcoin și Ether erau în centrul atenției, deoarece fiecare activ părea să atingă un nou record istoric la fiecare 24 de ore, iar comercianții solicitau 100.000 USD BTC și 5.000 USD ETH. În prezent, ambele active sunt încă cu peste 40% în scădere față de maximele lor din toate timpurile, iar taurii care solicită obiective de preț incredibile nu se găsesc nicăieri.

Un raport recent al CoinMetrics a analizat performanțele bitcoin dar și a altor criptomonede în trimestrul II și analiștii au constatat că și cu corecția bruscă a pieței din 19 mai, multe active au terminat trimestrul în verde cu Dogecoin ( DOGE ), care a avut o creștere de 392% .

Ethereum Classic ( ETC ) și Polygon (MATIC) au fost celelalte două criptomonede cu creșteri mari din Q2, fiecare câștigând 297%, respectiv 227%, în ciuda unei scăderi de aproape 39% a prețului Bitcoin.

Una dintre cele mai mari scăderi în T2 a fost Ether de la 1.971 dolari pe 1 aprilie la un nou record de 4.362 dolari pe 11 mai înainte ca vânzarea pe piață să aibă ca rezultat o închidere trimestrială la 2.240 dolari, ceea ce reprezintă o creștere de 13,2%.

CoinMetrics a subliniat că prețul Ether „a beneficiat de o creștere reînnoită a dobânzii cu amănuntul, care a fost parțial determinată de creșterea rapidă a NFT-urilor”.

În comparație cu scăderea semnificativă a Bitcoin, Ether este, de asemenea, indicativ pentru atenția sporită pe care o primesc alte criptomonede de top din partea investitorilor instituționali care doresc să se diversifice departe de BTC.

După cum s-a menționat mai devreme, cea mai bună performanță din T2 a venit de la DOGE, care a reușit să termine trimestrul în creștere cu 392%, în ciuda scăderii cu 66% față de valoarea maximă de 0,74 USD din 8 mai.

Potrivit raportului, numărul adreselor care dețin cel puțin 1 DOGE a crescut de la 3,09 milioane pe 1 aprilie la 3,7 milioane de adrese pe 30 iunie. Adresele DOGE au continuat să crească în luna iunie, în timp ce noile adrese Ether au fost în linii mari la sfârșitul lunii mai .

CoinMetrics a subliniat că fluctuațiile semnificative cu care s-a confruntat BTC au fost parțial un rezultat al represiunii Chinei împotriva fermelor de criptomonede, care a dus la o scădere de 50% a ratei de hash în T2 până la cel mai scăzut nivel de la sfârșitul anului 2019.

Acest declin este probabil temporar, iar rata de hash „ar trebui în cele din urmă să se recupereze odată ce minerii încep să facă backup în noile lor locații”, dar CoinMetrics a avertizat că acest lucru „nu se va întâmpla peste noapte, deoarece va dura mult timp să construiască și să înființeze suficiente facilități pentru acomodarea afluxul brusc de cerere nouă. ”

În ansamblu, CoinMetrics și alți analiști văd dezvoltarea ca pe una pozitivă pe termen lung pentru ecosistemul Bitcoin.

CoinMetrics a spus: „Pe termen lung, această migrație în masă ar trebui să fie în mare măsură benefică, deoarece va ajuta la rata de hash a Bitcoin să fie distribuită în continuare în întreaga lume și să elimine concentrația anterioară din China. De asemenea, ar putea contribui la îmbunătățirea impactului asupra mediului al Bitcoin, deoarece minerii din unele regiuni ale Chinei s-au bazat pe cărbune. ”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.