Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât ajută experiența în obținerea unui nou loc de muncă? O treime din candidați își actualizează CV-ul înainte să aplice

Siemens
angajati

O treime (33%) dintre cei care îşi caută un loc de muncă îşi actualizează CV-ul, în timp ce peste 20.000 dintre cei care au făcut acest lucru au ales să susţină cele trei proiecte educaţionale din campania "Donează cu CV-ul tău", arată un sondaj realizat de o platformă de recrutare online.

"Actualizarea CV-ului cu regularitate devine un "must" pentru candidaţii care sunt în căutare de noi oportunităţi profesionale şi vor să fie uşor de găsit de angajatori. Prin campania "Donează cu CV-ul tău", BestJobs şi-a propus să determine candidaţii să fie proactivi şi să îşi ţină profilul la zi, dar şi să facă o faptă bună, sprijinind proiecte cu impact în societate. Ne bucură faptul că acest demers a deschis apetitul candidaţilor de a se expune la ce oferă piaţa muncii şi de a face o schimbare în bine în comunitate", subliniază Ana Vişian, director de marketing în cadrul BestJobs.

Potrivit sondajului, 85% dintre respondenţi au bifat în profilul lor posibilitatea de a apărea în căutările angajatorilor ca disponibili pentru a fi contactaţi, scrie Agerpres.

Perioada campaniei a coincis şi cu activitatea intensă a angajatorilor, aceştia efectuând 215.000 de contactări în intervalul mai - iulie 2022.

Cele mai multe oferte de angajare au fost postate pentru poziţii din domeniul Vânzări, pentru reprezentanţi, agenţi, consultanţi sau consilieri vânzări. De asemenea, au fost efectuate oferte de angajare şi pentru roluri din Contabilitate, precum contabil, economist şi analist financiar, din Management, respectiv IT (programator şi dezvoltator software).

"Campania "Donează cu CV-ul tău" a contribuit la susţinerea a trei proiecte de educaţie şi a determinat candidaţii să îşi ţină profilul profesional actualizat. În cadrul campaniei, candidaţii români au fost încurajaţi să îşi actualizeze CV-ul, pentru a avea mai multe şanse să îşi găsească un loc de muncă, iar platforma a donat în schimb o sumă de bani pentru o cauză dintre cele trei susţinute, la alegerea candidatului. 41% dintre românii care şi-au actualizat CV-ul au ales proiectul de educaţie "Creştem Viitor", prin care Şcoala de Valori ajută 30 de copii din familii cu situaţii financiare precare să se pregătească şi să reuşească la examenul de Bacalaureat, în timp ce 28% au sprijinit proiectul "Primul meu CV", un program de pregătire dedicat elevilor de clasa a XII-a din mediul rural, iar 11% "Superheroyi de Ucraina", un hub de suport şi activităţi didactice dedicat copiilor ucraineni refugiaţi, ambele dezvoltate de Asociaţia pentru Responsabilitate Socială "Plan B", se arată într-un comunicat de presă al platformei online.

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România, cu o experienţă de peste 20 ani în domeniu. În orice moment, pe platformă sunt peste 4,6 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii, mai mult de 40.000 de locuri de muncă şi mii de freelanceri, agenţi de recrutare sau specialişti în dezvoltare profesională şi personală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.