Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât au cheltuit turiștii străini anul trecut în România

euintheus.org
euro

Peste 2,2 milioane de straini care au vizitat anul trecut România, în interes de afaceri sau pentru vacanțe, cheltuielile acestora totalizând 5,6 miliarde lei, se arata într-un comunicat al Institutului Național de Statistica.

În medie fiecare turist strain a cheltuit 2.525 lei, potrivit Mediafax.

Principalul motiv al sejurului l-au reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferinte, cursuri, târguri si expozitii (55,9% din numarul total de turisti nerezidenti), cheltuielile acestora reprezentând 59,5% din total.

Pe locul doi s-au aflat calatoriile în scop particular (44,1% din numarul total de turisti nerezidenti), dintre acestea evidentiindu-se calatoriile pentru vacante (62%). Calatoriile în scop particular includ calatoriile pentru vacante, cumparaturi, evenimente culturale si sportive, vizitarea prietenilor si rudelor, tratament medical, religie, tranzit si alte activitati.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezinta cheltuielile pentru cazare (53,3%), fiind preferata cazarea cu mic dejun inclus (90,2%). Sumele lasate în restaurante si baruri au avut o pondere de 16,4%, iar cele pentru cumparaturi de 12,7%.

Aproape jumatate dintre strainii veni?i în România, 49%, si-au organizat sejurul prin agentii de turism, iar 28,7% singuri. Principalul mijloc de transport utilizat a fost avionul (77,8% din numarul total de turisti). Autoturismele proprii au reprezentat 12,5%, urmate de autocare si autobuze cu 8,7%, alte mijloace ( tren, ambarcatiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.).

În trimestrul patru al anului trecut, România a fost vizitata de 477.600 straini, iar cheltuielile acestora s-au ridicat la 1,26 miliarde lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.