Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât de bune sunt afinele

adine

 Astfel, un studiu a arătat că o porţie medie de afine pe săptămână a încetinit procesul de uitare cu câţiva ani.

Una dintre posibilele explicaţii a fost găsită într-un experiment realizat cu ajutorul şoarecilor, care a arătat că afinele protejează creierul prin eliminarea proteinelor toxice care se acumulează.

Totodată, cele mai bune afine sunt cele care au un aspect prăfuit, dar acestea trebuie spălate doar în momentul în care sunt consumate, în caz contrar pierzându-şi proprietăţile.

Potrivit specialiştilor, afinele pot preveni cancerul. Afinele sunt bogate în antocianină, un antioxidant care are efecte puternice în lupta cu această maladie. În acelaşi studiu, cercetătorii au descoperit că afinele cu cea mai mare concentraţie de antocianină au stopat dezvoltarea celulelor canceroase de la ficat, dar şi creşterea în dimensiune a prostatei.

Totodată, afinele sunt cel mai bun aliat într-o cură de slăbire, întrucât ajută organismul să dizolve grăsimile deja depuse. În plus, aceste fructe furnizează organismului vitamine şi antioxidanţi.

Pe de altă parte, afinele pot fi folosite ca un colorant natural. Primii colonişti americani ar fi fost cei care au fiert afinele împreună cu laptele pentru a obţine vopsea cenuşie.

sursa: mediafax.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.