Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât de mare poate fi steaua lui Mihai Tudose în PSD?

Nasul.tv

S-a mai domolit canicula, iar mâine se împlineşte o lună din momentul în care guvernul Tudose a fost învestit. La momentul învestirii, venind după scandalul cu Grindeanu, Liviu Dragnea a declarat că nu se va mai ajunge niciodată la situația fără precedent în care partidul de guvernare să își demită guvernul prin moțiune de cenzură, asta pentru că premierul refuză să se mai subordoneze ordinelor de partid.

Este mult de vorbit pe tema aceasta. Un premier numit politic este doar un subordonat al partidului pus în funcție să ducă la capăt un program de guvernare, oricât de hilar ar fi acesta, sau ar trebui să aibă și o independență decizională, în funcție de realitățile cu care se confruntă în timpul guvernării? Încă din momentul instalării, au apărut primele semnale de disfuncționalitate între partid și Tudose. Nici nu se răcorise internetul de glumele cu Grindeanu, că deja lumea voia o nouă moțiune, să scape Dragnea și de noul revoluționar, Tudose.

Totuși, dincolo de cancan și glume, cum guvernează Tudose?

Răspunsul este simplu: copiind modelul Gabriela Vrânceanu Firea. Cea care, după un an de mandat, ca primar al Bucureștiului, nu a făcut nimic palpabil să înlăture măcar una din problemele cu care se confruntă capitala. Dar care, în schimb, duce o campanie TV și media furibundă, un zgomot de fond cu care acoperă liniștea de mormânt zăcând peste realizările ei.

Fix așa și cu Tudose. Îl vezi pe la diverse posturi TV, îl auzi luându-se la ceartă cu miniștrii prin ședințele de guvern și apoi pauză. Și liniște. Și multe, multe probleme. Fie că vorbim de cele economice, de la un deficit monstruos, la reducerea fără precedent a investițiilor, la problemele din sănătate sau că ne referim la ministrul educației care vrea să bage manual de sport și multe altele.

Premierul Tudose încearcă să copieze stilul lui Ponta, cel care făcea show-uri în ședințele de guvern, numai că, din păcate, nu îl ajută și nici nu are rezultatele lui. Cu așa CV de premier, la doar o lună de zile de la investire, poate fi Tudose un pericol pentru ayatolahul Dragnea?

Ce poate fi Mihai Tudose în PSD? Doar Mihai Tudose.

Și asta nu pentru că, poate, omul nu ar avea calități, abilități care să îl caracterizeze ca pe un profesionist în ceea ce face, având  o anumită expertiză. Însă, chiar dacă Victor Ponta a aruncat bățul peste gard, Mihai Tudose nu va putea niciodată să ajungă să coalizeze în jurul său o masă critică, alături de care să încerce preluarea puterii de forțe în PSD și implicit înlăturarea lui Dragnea.

Îi lipsește carisma, nu este uns cu toate alifiile politicii dâmbovițene și nu are nici forța de a mobiliza masele. Nu râdeți, e cât se poate de serios lucrul acesta. L-ați ascultat când vorbește? Chiar când vrea să fie dur, are o voce atât de liniștită și cu volum scăzut, încât îți vine să iei un sistem surround pentru a auzi mai bine ceea ce spune.

Premierul Tudose poate fi, în schimb, unul din oamenii din spatele cuiva care dorește ruperea PSD și pierderea guvernării. Am lansat scenariul acesta în rândul unor prieteni, cu toții s-au arătat sceptici că ar putea să se întâmple întocmai. Eu zic să așteptăm momentul revenirii din vacanță. O remaniere stârnită din senin, două nume care să nu îi convină lui Dragnea puse pe listă și de aici la marele scandal, doar un pas.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.