Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât de mult își ajută Tăriceanu partidul

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu Inquam Photos / Octav Ganea

Liviu Dragnea a încercat să joace „all in” în meciul cu DNA, prin celebra Ordonanță 13. Rezultatul îl știm cu toții. Sondajele pierdute de partid sunt problema cea mai mică. Grindeanu s-a emancipat, câțiva membri importanți și-au dat demisia din partid, alții precum primarul Mihai Chirica sau europarlamentarul Cătălin Ivan au ales să lupte din interior iar Victor Ponta îi bagă „șefului” bățul prin gard.

După toate acestea, Călin Popescu Tăriceanu parcă vrea să o ia pe urmele colegului de alianță. Vrea și el să joace all in, pentru că imediat cum a simțit puțin miros de sânge, liderul ALDE a decis să acționeze. A cerut demisia șefei DNA, parcă mai hotărât ca niciodată. Tăriceanu omite totuși faptul că procurorii anticorupție au descoperit niște lucruri cam putrede în anchetarea OUG 13. Distrugere de probe sau înscrisuri, favorizarea infractorului, prezentarea cu rea-credință de date inexacte. Dacă nu își ieșea DNA din atribuții, acestea mureau îngropate de gașca puterii. Nu zic că e bine că și-a depășit atribuțiile, ci doar că DNA are parte de circumstanțe atenuante în judecata pe care i-o face opinia publică.

Iohannis, reacție dură după anunțarea planului de la Bruxelles

La fel ca Liviu Dragnea, și Tăriceanu are un dosar care nu îi dă pace. E drept că DNA este puțin mai slab azi decât în urmă cu câteva săptămâni. Una peste alta, decizia CCR a fost o palmă peste ceafa procurorilor anticorupție.

DNA își păstrează totuși un grad ridicat de încredere. Iar Direcția Anticorupție se confundă cu Kovesi. În antiteză cu Tăriceanu, Dragnea ne arată că e conștient de acest lucru. Spune că nu vrea demisia procurorului șef, deși se află și el într-o situație la fel de complicată. În dosarul lui, câteva dintre femeile anchetate și-au recunoscut vinovăția, cum și în dosarul lui Tăriceanu, declarațiile fostei neveste confirmă acuzația de mărturie mincinoasă pentru care este cercetat acesta.

Odată ars, Dragnea revine la stilul calculat. Știe că, cel puțin pentru moment, nu câștigă nimic dacă cere demisia procurorului șef. În schimb, Tăriceanu parcă vrea să ne demonstreze că timpul nu mai are răbdare pentru el. Luptă cu toate armele pe masă. Prin această tactică, ALDE va rămâne în continuare un partid balama. Prin discursul radical, Tăriceanu își fidelizează electoratul dur, dar nu reușește să atragă noi susținători.

Deocamdată liderul ALDE are parte de liniște în partidul pe care îl conduce. Dar când cei din eșalonul doi și trei vor realiza că acesta folosește ALDE ca vehicul personal, doar în interes propriu, lucrurile se pot schimba. La urma urmei, obiectivul oficial este că ALDE își dorește să devină principalul partid liberal din România. Ori, cu un astfel de discurs, partidul va rămâne util doar PSD-ului și lui Tăriceanu personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.