Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât de mult merită, de fapt, să joci la loto 6 din 49?

Sunt deja ani buni de când îmi propun periodic să joc la Loto 6 din 49, dar nu am reușit niciodată să ajung la agenție. Dacă Loteria Română nu se va alinia la timpurile în care trăim și nu va trece în online, este foarte probabil să nu apuc să pun un bilet nici în următorii ani.

Desigur, nu pot să nu mă gândesc că, dacă nu joc, nu am cum să câștig premiul care mi-ar scăpa de grija banilor pentru toată viața. Pe de altă parte, știu că mama joacă de vreo 20 de ani la Loto și, până acum, cel mai mult i-au ieșit trei numere. Cât despre banii dați pe bilete simple și pe variante... sunt mulți.

14 milioane de bilete simple

content-image

Cât de mult merită, de fapt, să joci la loto 6 din 49? Nu sunt expert în probabilități, însă am citit că este o șansă la 14 milioane să câștigi marele premiu. În traducere, trebuie să joci 14 milioane de bilete ca să câștigi unul. Dacă un bilet simplu costă 5 lei în prezent, înseamnă o investiție de 70 de milioane de lei ca să iei aproximativ 25 de milioane. Asta da eficiență!

Tot acolo unde am citit despre șansele de a câștiga la Loto scria că este aceeași probabilitate să cadă un meteorit peste tine, în timp ce mergi pe stradă... nu mai vorbesc despre un avion. Probabil că sunt mult mai multe șanse.

Suspiciuni privind extragerile

content-image

Pe lângă faptul că este extrem de puțin probabil matematic să câștigi marele premiu la 6 din 49, mai sunt și acele suspiciuni că Loteria Română ar „avea grijă” ca jackpot-ul să fie câștigat cât mai rar, de obicei în preajma sărbătorilor religioase, pentru a atrage un număr record de jucători. Modalitatea tehnică prin care s-ar măslui extragerile ar fi folosirea a șase bile mai ușoare, care să iasă primele la suflătoare. Cifrele de pe cele șase bile ar corespunde unei variante care nu a fost jucată de nimeni la agențiile din țară. Această suspiciune nu a fost probată până acum, dar coincidența este parcă prea mare. De obicei nu se câștigă marele premiu în lunile de dinainte de Crăciun.

Unii încearcă tot felul de strategii la Loto 6 din 49. Cele mai multe dintre aceste strategii se bazează pe o teorie a repetabilității numerelor extrase, deși nu există nicio logică în acest sens. Fiecare număr are șanse egale să fie extras, indiferent că a mai ieșit de 5 ori în ultimul an sau că nu a mai ieșit deloc. Este același lucru din punct de vedere matematic că alegi numere precum 35, 24, 17, 8, 40, 49, sau că încercuiești o variantă ce poate părea excentrică: 1, 2, 3, 4, 5, 6.

Există alternative

content-image

În acest context, se pune o întrebare absolut legitimă: de ce să pierzi timp și bani cu Loto 6 din 49, când există atâtea alte variante de a câștiga bani. Una ar fi pariurile sportive, în care norocul joacă un rol infinit mai puțin important, dacă te pricepi la jocul pe care pariezi. De exemplu, era 0-0 la pauza meciului din CFR Cluj – CS U Craiova și știai că CFR este obligată să câștige pentru a rămâne în lupta pentru titlu. Îți dădeai seama că echipa gazdă se va arunca în ofensivă cu tot efectivul și fie va reuși ea să marcheze, fie va marca Craiova pe contraatac. Așadar, decizie logică era pariezi pe „peste 0.5 goluri” până la final. Meciul s-a terminat 1-0, aducând profit celor care au pus acest pariu.

Până și la ruletă ai șanse mai mari să câștigi. Dacă pui pe roșu, de exemplu, probabilitatea de a avea succes e de 50%. În plus, dacă joci la cazinouri online sunt și alte avantaje, precum bonusul Vlad Cazinou, pe care îl poți transforma în bani reali. Ce îți dorești: să visezi toată viața la o lovitură care nu va veni niciodată, sau să ai câștiguri mai mici, dar reale?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.