Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foto | Cât de mult s-a schimbat 'monstrul din Caracal' după 4 ani în pușcărie - Gheorghe Dincă: N-are importanță că am împlinit 70 de ani

Captură video
gheorghe dincă caracal

Cât de mult s-a schimbat 'monstrul din Caracal' după 4 ani în pușcărie - Gheorghe Dincă: N-are importanță că am împlinit 70 de ani

Gheorghe Dincă, supranumit monstrul din Caracal, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare după ce le-a ucis în mod absolut șocant pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Filmul evenimentelor reconstituit de procurori depășește orice imaginație.

Gheorghe Dincă se află după gratii de aproape patru ani. De altfel, cel supranumit monstrul din Caracal va petrece ani buni în închisoare după ce magistraţii Curţii de Apel Craiova au menţinut maximul pedepsei prevăzut de lege în cazul persoanelor peste 65 de ani pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, crimă, profanare de cadavre. Cu alte cuvinte, Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru uciderea Luizei Melencu și a Alexandrei Măceșanu.

Alexandra Măceşanu avea doar 15 ani. Pe 24 iulie 2019, ea a plecat de acasă spre Caracal, ca să se întâlnească cu un prieten, și a dispărut fără urmă. A doua zi, Alexandra a sunat la 112 din casa lui Gheorghe Dincă. Anchetatorii au așteptat până dimineața ca să intre în curtea lui Dincă. După ce au găsit acolo un butoi metalic, iar sub el, cenușă și fragmente de oase umane calcinate, au anunţat că Alexandra a fost ucisă. Anchetatorii au presupus că fata de numai 15 ani a fost incinerată complet într-un butoi pentru topit smoală în curtea lui Gheorghe Dincă.

Cazul ei a adus în atenţie dispariţia Luizei Melencu, o tânără de 18 ani care fusese văzută ultima oară tot în Caracal, pe 14 aprilie 2019. Și pe ea, anchetatorii bănuiesc că a ucis-o după ce a violat-o alături de un vecin, Ștefan Risipițeanu, condamnat și el la 12 ani de închisoare în acest caz.

Viața în închisoare pare că i-a priit lui Gheorghe Dincă

După ce a fost condamnat la 30 de ani de închisoare în primă instanță, Gheorghe Dincă a decis să-şi întoarcă faţa către Dumnezeu. În acest sens, a luat legătura cu o biserică penticostală, ai căror reprezentaţi s-au deplasat la penitenciarul în care se află Dincă, unde, de altfel, a primit şi botezul.

Și tot de atunci, Gheorghe Dincă și-a schimbat înfățișarea. S-a mai îngrășat, și-a lăsat mustață și nu mai are fața arsă de soare și brăzdată de riduri. ”Sunt foarte bine și mulțumesc lui Dumnezeu că mă lasă să mă trezesc dimineața și e valabil pentru toată lumea, nu doar pentru mine. N-are importanță că am împlinit 70 de ani. Prin ce am trecut eu, nu vreau să treacă nimeni.”, a mărturisit Gheorghe Dincă într-un interviu pentru Romania TV.

Un lucru nu s-a schimbat însă, Gheorghe Dincă își susține în continuare nevinovăția.

”Criminaliștii au fost în curte și au cercetat două luni, nu s-a găsit nimic, ce am făcut eu să dispară? Nu se poate ca într-un butoi să ardă și să nu fie afectat, să scoată între 1.500 și 1.800 de grade, oasele să se calcineze și să se distrugă ADN-ul. Eu nu am fost nici specialist, vă spun așa în mare. Am dat de niște nebuni, de nenorociți, îmi asum ce spun, au aruncat în fiecare zi câte o petardă. Într-o zi că le-am mâncat, într-o zi le-am dat la câini, într-o zi le-am traficat pentru organe, într-o zi le-am dus la baza NATO. Ascultați-mă, sunt nevinovat”, a mai spus Gheorghe Dincă.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.