Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât de multe știi despre anvelope? Ghidul anvelopelor potrivite pentru mașina ta

Cumpărarea unui set nou de anvelope este una dintre cele mai importante decizii pe care le puteți lua pentru vehiculul dvs. Anvelopele sunt elemente cheie ale autoturismului pentru că sunt punctul de contact dintre mașină și carosabil. Aspecte precum aderența, rulajul, rezistența la rulare și uzura ar trebui să fie luate în considerare, deoarece acestea vor avea un impact semnificativ asupra manevrabilității și performanței generale.

Pentru a potrivi anvelopa la roată, trebuie să identificați mai întâi dimensiunea corectă a anvelopei, plus indicele de sarcină și puterea de viteză. Următoarele informații vă vor ajuta să le alegeți pe cele noi în mod corect când va veni momentul să le înlocuiți pe cele actuale.

Cât de mult știm despre anvelope?

Cumpărarea anvelopelor auto este ușoară. Însă găsirea celor potrivite pentru mașina dvs. este, de fapt, sarcina dificilă. Este timpul să aflați mai multe despre anvelopele dvs., astfel încât să fiți conducătorul unui autoturism confortabil și sigur.

Modul în care conduceți, dar și condițiile externe influențează decizia în alegerea anvelopelor. Așadar, atunci când este momentul să cumpărați un set de anvelope noi pentru vehiculul dvs., există mai mulți factori pe care trebuie să îi luați în considerare, inclusiv stilul de conducere și bugetul.

Majoritatea anvelopelor auto se încadrează în trei tipuri principale: all-season, vară și anvelope de iarnă. Cei mai mulți oameni cumpără anvelope pentru toate anotimpurile, deoarece este mai ușor și mai ieftin decât daca ar cumpăra un set pentru iarnă și altul pentru vară.
Anvelopele auto pentru toate anotimpurile oferă o performanță bună, dar nu pot fi considerate excepționale. Anvelopele de vară asigură o manevrare și o frânare în siguranță atât pe uscat, cât și pe carosabil umed, dar tracțiunea pe zăpadă nu este punctul lor forte. În schimb, anvelopele de iarnă au cea mai buna putere de tracțiune pe zăpadă.

Priviți o comparație între cele trei tipuri de anvelope în funcție de mai multe criterii:

De ce dimensiune aveţi nevoie?

Ca să identificați ce anvelope trebuie să achiziționați, trebuie să știți dimensiunea acestora. Dimensiunea anvelopei este înscrisă pe lateralul acesteia și poate fi identificată sub această formă “195 / 65 / R15”. Pentru fiecare mașină sunt omologate doar anumite dimensiuni ale anvelopei, astfel este necesar să vă uitați în Cartea de Identitate a Vehiculului, unde veți găsi mărimile de anvelope omologate pentru mașina dumneavoastră. În cazul în care jantele sunt R15, de exemplu, nu veți putea pune anvelope cu diametru diferit, R14 sau R16.

Ați auzit de clasa de eficiență pentru anvelopele autoturismelor?

Începând cu anul 2012, pentru a ajuta șoferii să aleagă cele mai bune anvelope pentru mașina lor, UE a introdus un sistem de etichetare a anvelopelor care clasifică anvelopele în funcție de consumul de combustibil, aderența pe carosabil umed și zgomot. Pe piață și în magazinele de specialitate veți găsi anvelope pentru autoturisme clasificate în șapte categorii de eficiență, de la A la G, cele din prima categorie fiind cele mai bune atât pentru consumul de carburant, cât și pentru aderență. Ba mai mult, o anvelopă din clasa energetică A îți poate asigura un consum cu 7,5% mai puțin combustibil față de una clasificată cu G.

Dacă v-ați decis să achiziționați anvelope ieftine online, puteți găsi cu ușurință dimensiunea anvelopelor dvs. pe site-ul unui comerciant specializat. Trebuie doar să selectați dimensiunile anvelopelor și alte caracterisitici ale acestora urmat de modelul mașinii și veți găsi lista de anvelope potrivite și care vor funcționa perfect pentru mașina dvs.  Apoi, nu vă mai rămâne decât să montați cauciucurile autoturismelor la un service și sunteți gata să plecați la drum în siguranță!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.