Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât de periculoasă e varianta Epsilon a coronavirusului?

DW.com
covid 3d

Un studiu efectuat de specialiști de la Universitatea din Washington și publicat în prestigioasa revistă Science sugerează că varianta Epsilon a coronavirusului, depistată prima dată în Statele Unite, e rezistentă la anticorpi, fie că aceștia au fost dobândiți după trecerea prin boală sau ca urmare a administrării unui vaccin de tip ARN mesager.

Această variantă de SARS-CoV-2 a fost descoperită anul trecut în Statele Unite, iar recent Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a clasificat-o drept una „de interes”.

Cercetătorii de la Universitatea din Washington au analizat 57 de probe ale infecţiilor cu Epsilon. Ei au preluat plasma de la 33 de persoane vaccinate cu două doze de Pfizer, 15 persoane vaccinate cu două doze de Moderna şi de la alte 9 persoane care au trecut prin boală.

În urma analizelor, ei au constatat că varianta Epsilon e rezistentă atât la anticorpii produşi de vaccinurile de tip ARN mesager, cât şi la cei produşi ca urmare a trecerii prin boală. Trei mutaţii care fac varianta Epsilon mult mai rezistentă la anticorpii care se află pe proteina Spike, cea de care virusul se foloseşte pentru a intra în celulele din corp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.