Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât l-a costat pe un englez să arunce un ou înspre Regele Charles

bbci.co.uk
Harry Spartacus May

Englezul care a recunoscut că a aruncat cu un ou înspre Regele Charles a fost amendat cu 100 de lire sterline, potrivit Sky News, informează Mediafax. Tânărul de 21 de ani din Regatul Unit a pledat vinovat în faţa unui tribunal londonez.

La Tribunalul din Westminster, procurorul de caz a afirmat că Harry Spartacus May şi-a explicat fapta spunând că vizita suveranului în "oraşul sărac" Luton, pe 6 decembrie, era, după părerea lui, "o acţiune de prost gust". El a susținut că nu a avut intenția de a-l lovi pe Regele Charles. Avocatul apărării, Alex Benn, a declarat în fața instanței că May „ține foarte mult la comunitatea locală", dar că „regretă profund" acțiunile sale.

Prezent la acea audiere, tânărul britanic nu a afişat nicio emoţie deosebită în timpul lecturării faptelor care îi sunt reproşate.

May a fost reținut după ce ofițerii l-au văzut aruncând un proiectil spre rege. Un al doilea ou a fost găsit în jacheta lui May.  Incidentul a avut loc pe 6 decembrie în fața primăriei din Luton. Inițial, Regele Charles a fost îndepărtat din mulțime de către serviciul de protecție, dar a refuzat să părăsească piața și a continuat să-i salute pe membrii publicului.

La începutul lunii noiembrie, un alt tânăr britanic, în vârstă de 23 de ani, a fost arestat în York, un oraş din nordul Angliei, după ce a aruncat mai multe ouă spre noul suveran al ţării, în timp ce acesta se plimba prin mulţime şi strângea mâinile oamenilor.

Regele Charles al III-lea, care a preluat tronul britanic în luna septembrie după moartea reginei Elisabeta a II-a, este mai puţin popular decât era mama lui şi are parte de un început de domnie afectat de dezvăluirile explozive publicate de fiul său cel mic, prinţul Harry, într-un volum de memorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.