Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât mai costă o casă sau un apartament în Germania

AFP
berlin

Familiile din majoritatea orașelor Germaniei trebuie să câștige o sumă destul de mare pentru a-și putea permite propriul apartament sau casă, potrivit TAG24, și ziarulromanesc.de.

O familie germană trebuie acum să câștige minim 5.000 de euro pe lună brut, pentru a-și permite o proprietate de 90 de metri pătrați (dimensiunea considerată adecvată pentru o familie de trei persoane), potrivit unei evaluări recente a portalului de proprietăți Immowelt.

În München, o casă trece de 800.000 de euro

Evaluarea făcută de platformă arată că în 80 de orașe ale Germaniei e nevoie de același venit de 5.000 de euro/familie/lună, pentru acțiziția unei locuințe, dar sunt și excepții.

În München și Hamburg, de exemplu, o familie trebuie să aibă venituri cumulate de 10.000 de euro înainte de impozitare.

În München, cel mai scump oraș din țară, o locuință de 90 de metri pătrați costă cca 823.590 de euro.

Cu dobânda standard actuală, această achiziție ar însemna o rată lunară de 4.255 euro. În cazul unei familii de trei persoane cu un copil, un adult lucrând cu normă întreagă și celălalt lucrând part-time, aceste plăți ar însemna 88% din venitul lunar mediu al unei familii.

Venit de peste 10.000 de euro pe lună pentru a-ți permite achiziția unei case în Hamburg

În Hamburg aceleași proprietăți costă în jur de 588.510 de euro, iar rata pentru achiziția lor ar însemna 71% din venitul mediu al familiei.

Concluzia este că ar fi necesar un venit de cel puțin 10.135 de euro pe lună pentru a acoperi confortabil costul achiziției unei case.

În Köln, venitul necesar pentru a face față achiziției unei locuințe este de 8.203 euro pentru o familie de trei persoane, iar la Berlin, de 7.942 euro pe lună.

Amintim că, în 2021, Germania a analizează noi modalităţi prin care să controleze majorarea chiriilor, în condiţiile în care Vonovia SE vrea să revoluţioneze piaţa imobiliară prin preluarea rivalului Deutsche Wohnen SE într-o tranzacţie de 19 miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.