Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât mai valorează viața unui om: Familia lui George Floyd va primi 27 de milioane de dolari daune-interese, o sumă RECORD

George Floyd

Familia lui George Floyd, un afro-american care a murit în cursul arestării în mai 2020, va primi 27 de milioane de dolari reprezentând daune-interese după ce a ajuns la un acord cu oraşul Minneapolis (nordul SUA), au declarat vineri avocaţii familiei, relatează AFP.

"Acest acord amiabil este cel mai important din istoria SUA într-o procedură privind drepturile fundamentale intentată pentru o moarte imputabilă unei abateri", au explicat avocaţii într-un comunicat.

Citește și: Datele care răstoarnă criticile! Situația făcută publică de Rareș Bogdan

Familia lui George Floyd a depus o plângere civilă în iunie 2020 împotriva municipalităţii şi a celor patru ofiţeri de poliţie implicaţi în moartea bărbatului afro-american. Procesul penal al unuia dintre ei s-a deschis marţi la Minneapolis.

Tribunalul din Minneapolis care judecă dosarul uciderii afro-americanului George Floyd a acceptat joi solicitarea procurorilor de a reinstitui acuzaţia de 'crimă de gradul trei' formulată pe numele lui Derek Chauvin, poliţistul alb deja acuzat de 'crimă de gradul doi' şi 'omucidere involuntară', notează Reuters.

Citește și: Atac fără precedent la Mircea Dinescu: ‘Pușlama ordinară’

La 25 mai 2020, Derek Chauvin a rămas cu genunchiul pe gâtul unui american de culoare timp de aproape nouă minute. Înregistrarea video a faptei, devenită virală, a declanşat manifestaţii de amploare împotriva rasismului şi violenţelor poliţieneşti în întreaga lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.