Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât te costă să organizezi evenimente în aer liber în București. Au crescut tarifele

pmb.ro
concert Bucuresti

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, in sedinta de astazi, proiectul de hotarare privind stabilirea nivelului impozitelor și taxelor locale în Municipiul București începând cu anul 2017.

Primarului General, Gabriela Firea: "În ultima perioadă, s-a constatat o creștere considerabilă a solicitărilor pentru desfășurarea manifestărilor culturale sau sportive în aer liber, locațiile solicitate pentru marea majoritate a acestora concentrându-se în zona centrală a Capitalei, o zonă supraaglomerată și cu trafic intens. Acest lucru este încurajat și de tarifele foarte scăzute pe care Primăria le percepe în prezent pentru ocuparea domeniului public. În paralel, odată cu creșterea numărului de solicitări a crescut și numărul reclamațiilor privind poluarea fonică cauzată de aceste evenimente, atât din partea locuitorilor cât și din partea instituțiilor din zonele respective.De aceea considerăm că majorarea tarifelor va avea ca rezultat o reorientare a organizatorilor de evenimente și pentru alte locații, din zona periferică, ceea ce va contribui la punerea în aplicare a unuia dintre principiile strategiei culturale a municipiului București, de a aduce acest gen de manifestări mai aproape de bucureșteni și de cartierele în care locuiesc".

Potrivit proiectului de hotarare,

noile tarife sunt:

-Piața Constituției = 137.000 lei (30.000 euro)/eveniment

-Piața Victoriei = 91.000 lei (20.000 euro)/eveniment

-Piața Enescu, Piața Universității (esplanada cu statui), Piața Alba Iulia = 68.000 lei (15.000 euro)/eveniment.

Prin eveniment se intelege perioada cuprinsa intre minim 3-5 zile necesare pentru: montare scenotehnica, eveniment propriu-zis (concert, festival, targ etc.) si aducerea la starea initiala a locatiei.

Daca numarul de zile solicitate este mai mare decat perioada prevazuta mai sus, se va achita o taxa suplimentara de 23.000 lei/zi.

Totodata, proiectul de hotarare s-a aprobat cu un amendament, potrivit caruia se reduc cu 50% a taxele pentru utilizarea temporara a locurilor publice in cazul evenimentelor sportive, ce se vor desfasura in pietele mai sus mentionate.

Potrivit amendamentului, "prin eveniment sportiv se intelege perioada cuprinsa intre 1-3 zile necesare pentru pregatire eveniment, desfasurare eveniment sportiv propriu-zis si aducere starea initiala a locatiei. In situatia in care numarul de zile solicitate este mai mare decat perioada de 1-3 zile, propunem achitarea unei taxe suplimentare de 11.500 lei/zi"

NOTA

- Acest lucru se întâmplă în toate capitalele europene, (ex. – la Londra, pentru evenimente desfășurate în Trafalgar Square și Parliament Square Garden se percepe o taxă de 1.000 GBP +TVA/oră, și de 15.000 GBP + TVA/zi începând din a doua zi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.