Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cât timp trebuie să faci sport pentru a compensa o zi în care nu faci mișcare

thesundaily.my
andrea marcato maratonist sport alergator miscare

Este bine știut faptul că sedentarismul și petrecutul timpului doar în șezut nu face bine organismului. Exercițiile fizice pot ajuta la contracararea efectelor negative pe care le are asupra sănătății statul pe scaun.

Aproximativ 40 de minute de activitate fizică cu intensitate moderată până la intensitate ridicată zilnic este cantitatea potrivită pentru a echilibra cel puțin 10 ore de stat nemișcat, potrivit cercetătorilor.

Și ridicarea în picioare la un anumit interval de minute plus mișcarea membrelor ajută într-o oarecare măsură la contracararea efectelor negative ale sedentarismului.

Noile date se bazează pe un studiu de meta-analiză care a fost publicat în urmă cu doi ani. Acest studiu a analizat mai multe studii anterioare ce au implicat peste 44.000 de persoane din diferite țări care au fost monitorizate de-a lungul timpului cu un dispozitiv de fitness.

Analiza specialiștilor a constatat faptul că riscul de deces în rândul persoanelor cu un stil de viață mai sedentar este mai crescut decât al celor care fac activități fizice de intensitate moderată zilnic.

„La indivizii activi care fac aproximativ 30-40 de minute de activitate fizică de intensitate moderată până la viguroasă, asocierea dintre timpul ridicat de sedentarism și riscul de deces nu este semnificativ diferită de cei cu cantități reduse de timp sedentar”, spun cercetătorii, potrivit ScienceAlert.

Așadar, orice activitate care implică mișcare va avea un impact pozitiv asupra organismului și va putea ajuta la scăderea riscului de deces. Mersul pe scări, pe bicicletă, plimbarea de seară după muncă pe jos pot fi câteva activități pe care oricine le poate face cu un minimum de efort.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.