Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Avramescu: 'PMP susţine introducerea votului electronic generalizat'

Facebook
PMP

PMP susţine introducerea votului electronic generalizat, a declarat miercuri Cătălin Avramescu, candidat al partidului la alegerile parlamentare.

"PMP susţine introducerea votului electronic generalizat şi introducerea votului prin corespondenţă generalizat, exact ca în Estonia. (...) Guvernul nu a implementat nici până acum o formulă credibilă de vot prin corespondenţă. Votul prin corespondenţă este inutil de complicat şi este limitat doar la cetăţenii români din străinătate. Acest lucru nu este admisibil, mai ales într-o situaţie în care suntem acum - pandemie. Oamenii, pe bună dreptate, caută modalităţi mai rapide şi mai practice de a vota de acasă, indiferent unde este casa lor. (...) Ca să nu mai spun că guverne succesive au blocat introducerea votului electronic. (...) Noi nu avem nici până acum un sistem de vot electronic. (...) Nu au introdus votul electronic cu toate că din martie încoace suntem într-o situaţie de pandemie, suntem mai mult sau mai puţin închişi în casă şi, în situaţia asta, cu atât mai mult, introducerea votului electronic era necesară", a spus Avramescu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al PMP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: BIOGRAFIE - Cine a fost marea actriță Draga Olteanu Matei/VIDEO

El a adăugat că la alegerile parlamentare "continuă această practică vădit neconstituţională" de a se folosi norme de reprezentare diferite în diaspora şi în ţară.

"Întreaga diasporă este reprezentată doar de 6 parlamentari - 4 deputaţi şi 2 senatori. S-a opus să fie mai mulţi acelaşi partid care a fost la guvernare şi acum are majoritate în Parlament, când reprezentanţii diasporei, alături de mulţi cetăţeni români, pe 10 august 2018, au venit la Bucureşti să demonstreze împotriva corupţiei în faţa Palatului Victoria. (...) Unde este caracterul egal al alegerilor prevăzut în Constituţie? 6 parlamentari are un judeţ dintre cele mai mici, cu alte cuvinte un judeţ cum este Covasna, de 200.000 de oameni aproximativ, este reprezentat în Parlamentul României la fel cum este reprezentată întreaga diasporă, adică aproape 5 milioane de oameni. Este o situaţie vădit neconstituţională, vădit incorectă, vădit ilegală. În continuare Guvernul, cu complicitatea maximă a majorităţii penale din Parlament, organizează alegeri în stilul unei republici bananiere", a afirmat el.

Avramescu a atras atenţia asupra faptului că nici până în acest moment Ministerul de Externe nu are o listă definitivă a secţiilor de votare din străinătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.