Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Cristache: 'Urgent, moţiune de cenzură. Constituţia nu permite anticipate în acest moment. Haideţi să luăm grenadele din mâinile maimuţei!'

arhiva personala
Catalin Cristache

Fiara încolţită este cea mai periculoasă. PSD şi ALDE sunt două partide pe care românii, prin votul lor, le-au pus la colţ pe coji de nucă în 26 mai. Baronii socialişti îşi văd tăiate conductele de bani la care s-au mufat din 2012 cu o lăcomie incredibilă. Formaţiunea lui Tăriceanu îşi vede ameninţată însăşi existenţa.

Riscul uriaş pentru România este reprezentat de supraviețuirea Guvernului Dăncilă, în orice formulă, pentru că, având în vedere dezastrul electoral, are o predispoziţie uriaşă către măsuri populiste care să pună pe butuci economia şi să genereze o nouă criză de proporţii apocaliptice. Suntem exact în situaţia de după eşecul referendumului de demitere al Preşedintelui Traian Băsescu din mai 2007. Atunci, partidele care l-au vrut plecat pe şeful statului, disperate, s-au lansat în acţiuni populiste care au agravat criza economică şi au afectat crunt vieţile a milioane de oameni.

Citește și: Bogdan Diaconu: UDMR a ajuns în Parlamentul European printr-o fraudă impresionantă! Cine sunt autorii acesteia și cum au procedat?

„Guvernul Dăncilă este ca o maimuţă care ţine mai multe grenade în braţe. Pentru că baronii PSD nu vor să se dea duşi de la conducta bugetară, vor face absolut orice pentru a rămâne la guvernare. Riscul cel mare este ca maimuţa să tragă cuiul grenadei şi să înceapă să arunce în stânga şi-n dreapta cu pomeni electorale, care ar putea afecta puternic economia şi, implicit, ar putea genera o criză de proporţii. Trebuie să curmăm această tendinţă printr-o moţiune de cenzură clară şi rapidă”, a declarat deputatul PMP Cătălin Cristache.

Cel mai rău lucru pe care îl pot face partidele de Opoziţie (PMP – PNL – USR) este să se culce pe laurii succesului de la europarlamentare şi să intre prematur în concediu de vară. Moţiunea de cenzură trebuie redactată rapid şi negociată cu UDMR şi ProRomânia. Dacă Opoziţia nu face asta, cu siguranţă PSD, eliberat de piatra de moară din spinare reprezentată de Liviu Dragnea, va ajunge în postura de a se pupa din nou pe gură cu partidul lui Victor Ponta. Discuţii există deja în acest sens.

„Soluţia este instalarea unui nou Guvern la Palatul Victoria. Şi să vrem să facem anticipate odată cu prezidenţialele, acest lucru nu se poate. Conform articolului 89, aliniatul 3 din Constituţia României, Preşedintele nu poate dizolva Parlamentul cu mai puţin de 6 luni înainte de expirarea mandatului. Deci, realist putem avea anticipate odată cu localele de anul viitor, dar cui mai foloseşte o grabă de jumătate de an? Rămâne doar varianta unui nou Executiv”, a afirmat Cătălin Cristache, vicepreşedinte PMP.

Nu doar schimbarea actualului Executiv trebuie să se numere printre priorităţile Opoziţiei, ci şi modificarea legislaţiei în minimum trei puncte:

● 1) Alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Chiar dacă USR – PLUS ar putea fi încântaţi cu scorul de la europarlamentare, principiile sunt principii şi nu ar trebui negociate. În plus, şansele PSD ar fi sigur mai mici în două tururi de scrutin.

● 2) Eliminarea pensiilor speciale. Există un proiect legislativ al PMP în Camera Deputaţilor (aprobat tacit în Senat) care poate fi votat imediat. Chiar şi săptămâna aceasta dacă se doreşte.

● 3) Modificarea legislaţiei referitoare la Justiţie conform voinţei populare şi revenirea la un cadru care să asigure independenţa totală a magistraţilor.

„Trebuie să batem fierul cât este cald. Şampania se va bea doar când PSD va fi izgonit definitiv de la Putere şi va deveni o simplă pată neagră în istoria politicii româneşti”, a concluzionat deputatul Cătălin Cristache, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.