Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Drulă, lovit de amnezie: 'Noi am promovat întotdeauna un discurs democratic, civilizat, paşnic'

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a declarat, joi, că nu s-a decis în privinţa unei candidaturi la şefia partidului şi că nu poate avansa la acest moment o dată a congresului, trebuind să se ţină cont de situaţia pandemică şi de cea de politică externă.

"N-am luat încă o decizie în privinţa asta (a candidaturii la şefia USR - n.r.) Va trebui să decidem în perioada imediat următoare când facem congresul. Evident, nu putem să stăm la infinit într-un interimat, dar o să luăm decizia asta şi în funcţie de situaţia pandemiei, de situaţia de sănătate publică şi în funcţie de un oarecare moment de oportunitate politică externă, pentru că cred că oamenii s-au săturat de congresele astea din partide. Eu îl văd a fi în anul acesta", a spus Drulă într-o emisiune la B1 TV.

Liderul interimar al USR a reiterat faptul că partidul doreşte să vină cu o alternativă credibilă pe scena politică şi s-a arătat "indignat" de comparaţiile care se fac între USR şi AUR.

"E o diferenţă atât de mare, de la cer la pământ, între cele două variante, pentru că noi avem substanţă, avem oameni care pot oferi soluţii, care ştiu politici publice, care au putut conduce ministere, primării, în timp ce la partidului liderului de galerie nu este nimic în spate. Noi ne cunoaştem între noi în Parlament, fiind acolo, adică sunt pur şi simplu nişte vorbe meşteşugite şi un live. A doua diferenţă este: noi am promovat întotdeauna un discurs democratic, civilizat, paşnic. Un om care recurge la violenţă, care merge în zona fascismului, a extremismului, a unei relaţii ambigue cu sângeroasa mişcare legionară (...), despre cine vorbim? Mă scuzaţi, un pic sunt indignat: ce legătură este între asta şi USR? Adică nu e absolut nicio legătură", a afirmat Drulă, care pare să uite cum se comportau aleșii USR în Parlament și cum Iulian Bulai, de exemplu, chiar de 24 ianuarie, a incitat la violențe de Ziua Unirii Principatelor.

În opinia lui Cătălin Drulă, AUR reprezintă "un pion" pe care PSD îl foloseşte în Parlament pentru voturi importante şi a vorbit inclusiv despre o strategie prin care, la alegerile prezidenţiale din 2024, candidatul PSD să obţină susţinerea celorlalte partide, pentru a nu fi ales reprezentantul AUR.

"AUR este de foarte multe ori în Parlament pionul, troll-ul PSD. Îi folosesc pentru voturi cheie în anumite privinţe, îi hrănesc, le dau platformă, probabil într-un plan - dacă tot vorbeaţi de strategie politică şi de viziune - într-un plan ca, în 2024, cumva să ajungem în scenariul "domnule, trebuie să nu iasă Vadim preşedinte, haideţi toţi să ne punem în spatele candidatului PSD", a declarat preşedintele interimar al USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.