Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Flutur reacționează după ce a fost pus sub URMĂRIRE PENALĂ de DNA: 'Vom trece cu toții'

Cătălin Flutur

Primarul municipiului Botoşani, liberalul Cătălin Flutur, faţă de care procurorii anticorupţie au început urmărirea penală pentru abuz în serviciu, a declarat, vineri, că nu se simte hăituit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

El a declarat, într-o conferinţă de presă, că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă 'normală şi corectă' în ancheta DNA, însă este convins că îşi va demonstra nevinovăţia în instanţă.

'Suntem într-o etapă normală şi corectă, iar cei care au stabilit ieri această ordonanţă că am fi inculpaţi una, două sau mai multe persoane din municipiul Botoşani pe o faptă întâmplată în anul 2006, este absolut normal şi corect. Este o etapă peste care vom trece cu toţii şi, bineînţeles, ceea ce aşteptăm cu toţii este să ajungem la faza de instanţă, acolo este să ne putem proba argumentele. Nu mă simt nici hăituit, nu mă simt nici nelăsat să îmi fac treaba la Primăria municipiului Botoşani', a afirmat Flutur, potrivit Agerpres.

Citește și: Fosta șefă AEP face mărturisiri-BOMBĂ: 'Mi s-a IMPUS un avocat plătit de DENUNȚĂTOARE'

Acesta a subliniat că 'nu instituţiile de forţă stabilesc într-un oraş oportunitatea unor investiţii'.

Procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de DNA.

Flutur este acuzat de săvârşirea infracţiunii de "abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit', ca urmare a concesionării unui teren în favoarea firmei care a construit singurul mall din municipiul Botoşani.

Anchetatorii au stabilit că, în calitate de primar al municipiului Botoşani, în perioada 30 noiembrie 2006- 19 decembrie 2011, "şi-a îndeplinit defectuos atribuţiunile de serviciu în ceea ce priveşte încheierea şi derularea contractului de concesiune având ca obiect exploatarea terenului în suprafaţă de 4.668,00 m.p. pe care a fost construit complexul comercial multifuncţional "Uvertura Mall" Botoşani, prin diminuarea ilegală a redevenţei datorate concedentului Consiliul Local al Municipiului Botoşani".

Potrivit DNA, săvârşirea acestei fapte a avut drept consecinţă prejudicierea bugetului local al municipiului Botoşani cu suma de 2,02 milioane de lei, "care reprezintă folos necuvenit obţinut de concesionarul societatea comercială Uvertura City Mall SRL Botoşani".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.