Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Ivan îl compară pe Barna cu Dragnea: 'Unul dintre șmecherii îmbogățiți doar din bani publici'

Foxcrawl
Catalin Ivan

"Dan Barna, partener al lui Dragnea sau Stănescu, este unul dintre îmbogățiții din POSDRU, într-o perioadă de jaf generalizat în România", afirmă fostul europarlamentar Cătălin Ivan. "Sub pretextul că ajută români din categorii defavorizate să își deschidă afaceri, a câștigat sume uriașe din consultanță fiind mână în mână cu autorități locale corupte. Grija lui Barna nu a fost niciodată să ajute oameni năpăstuiți, ci să folosească bani europeni în beneficiul său și al apropiaților săi! Acesta este Barna dezgolit de propagandă: unul dintre „băieții deștepți ai fondurilor europene“ care au văzut în banii de la Bruxelles o vacă de muls în folos propriu!", mai precizează Ivan într-un comunicat de presă.

Candidatul ADN la Președinția României, Cătălin Ivan fost europarlamentar, cu o activitate susținută în Parlamentul European în direcția luptei împotriva fraudelor din bani europeni și autorul unei inițiative privind recuperarea averilor ilicite scoase din UE, reacționează la dezvăluirile Rise Project privind activitatea candidatului USR la Președinție, Dan Barna.

„Dan Barna nu este singurul consultant care s-a folosit de programul POSDRU într-o alianță sulfuroasă cu autoritățile locale pentru propria îmbogățire, dar este singurul care a avut tupeul să își construiască un soclu de «om nou», de promotor al unei campanii naționale împotriva «penalilor» care ocupă funcții publice. Azi îl descoperim în adevărata sa splendoare de combinagiu al fondurilor europene, de consultant cinic pus pe păcălit români din categoriile vulnerabile. În anii de implementare POSDRU, România s-a umplut de proiecte chipurile antreprenoriale care urmau să îi scoată pe cei mai vulnerabili dintre concetățenii noștri din sărăcie deschizându-le afaceri. A fost unul dintre falsurile uriașe ale epocii postdecembriste, iar la final oamenii au rămas la fel de săraci ca înainte de a fi atrași în aventurile unora ca Barna, în vreme ce consultanții și firmele din siajul lor au făcut averi colosale. Dincolo de achizițiile umflate de echipamente, banii gratis pentru astfel de șmecheri au venit prin contractele de publicitate pentru proiecte, contractele de consultanță, cursuri facturate care nu s-au mai ținut niciodată, studii de piață făcute de pe Google. Toate acestea din urmă reprezintă servicii mai greu de cuantificat în privința valorii lor reale și au fost instrumente de sifonat bani. Din schemă au făcut parte integrantă și organismele care trebuiau să verifice legalitatea acestor proiecte și îndeplinirea lor, astfel încât afacerile pe spinarea sărmanilor duduiau!“, spune Cătălin Ivan.

Candidatul ADN atrage atenția asupra faptului că faptele prezentate de Rise Project aveau loc în anul 2011, în timpul guvernării Băsescu-Udrea-Boc, când Uniunea Europeană emitea rapoarte care arătau că și banii din Regio, 505 milioane de euro din 518 milioane atrași erau suspectați de fraudă, adică 98% din total.

„Omul nou Barna se îmbogățea și pe vremea lui Băsescu, s-a îmbogățit mai apoi în cârdășie cu autoritățile centrale și locale de după. Care poate fi definiția mai exactă a «omului sistemului» decât Dan Barna? Consultantul care s-a înfruptat alături de «statul paralel al fondurile europene»? Toată propaganda oamenilor noi se sparge zi de zi ca un balon de săpun în fața evidenței. Partidul care se pretinde cel mai curat din România are la vârful său colaboratori dovediți ai fostei Securități și indivizi care au sifonat mai bine de un deceniu banii europeni folosindu-se de cei amărâți!“, încheie Cătălin Ivan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.