Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Predoiu a propus și PSD-ului o înțelegere pe legile justiției și codurile penale!

Octav Ganea/ Inquam Photos
Catalin Predoiu

Ministrul liberal propus la Justiție pentru un nou mandat, Cătălin Predoiu, a declarat marti, la audierea sa in comisiile de specialitate, ca le solicita tuturor parlamentarilor sa intre in dezbaterea legilor justitiei si a codurilor penale doar dupa alegerile parlamentare, dar ca in acelasi timp este nevoie de transpunerea de urgenta a 36 de decizii CCR in codurile penale unde ar fi bine să nu existe amendamente suplimentare.

  • „Imi mentin optiunea de a nu discuta legile justitiei si codurile penale in Parlament in plina campanie electorala pentru ca substanta dezbaterilor poate fi afectata de intensitatea confruntarilor politice. Va solicit sa amanam aceste legi pana dupa incheierea campaniei electorale si alegerea noului Parlement, indiferent daca vorbim de alegeri anticipate sau la termen”, a declarat Predoiu.

El a indicat ca totusi pe legile justitiei si codurile penale se va munci la ministerul Justitiei „in grupuri tehnice de lucru” unde „orice parlamentar din comisiile juridice este oricand bine-venit pentru a observa la ce se lucreaza si a exprima opinii”.

Urgentele exprimate de Predoiu:

  • Exista 36 de decizii CCR care trebuie receptate in codurile penale. Aceste interventii punctuale nu trebuie insa extinse prin interventii colaterale prin amendamente atasate pe parcurs.
  • CSM nu a semnalat MJ, dar inteleg ca exista o preocupare pentru modificarea unor prevederi din legile justitiei care prezinta caracter de urgenta pentru eliminarea unor blocaje. Nu cunosc la aceasta ora care sunt aceste prevederi, insa raman deschis pentru consultari

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.