Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Predoiu calcă în picioare MCV şi avizul CSM pentru procurorii propuşi. Ministrul contrazice CCR

Inquam Photos / Octav Ganea
catalin predoiu

Cătălin Predoiu, ministru propus pentru Justiţie, sfidează recomandările MCV şi avizele negative date de CSM pentru procurorii propuşi pentru conducerea PÎCCJ şi DIICOT. Predoiu afirmă că ignoră cu bună ştiinţă avizele CSM, despre care MCV afirmă că trebuie respectate.

"În raportul MCV se vorbește ca procesul de numire a procurorilor să fie mai solid și transparent. Raportul vorbea de o procedură în curs. Atunci când se referă la nevoia de a modifica legea sau de a face proceduri mai robuste, avea în vedere procedurile anterioare. Ministerul a inițiat proceduri pe care le-a făcut transparente. E absurd să discuți de eficiență a Ministerului Public când toate posturile de vârf sunt ocupate de interimari. Nu mai putem să așteptăm un an. Decidentul trebuie să țină cont de avizul CSM. Decidentul este președintele României", a afirmat Predoiu, deşi există o decizie a CCR care afirmă clar că avizele CSM sunt destinate ministrului Justiţiei, pentru ca acesta să decidă dacă îşi susţine mai departe propunerile sau nu.

Ulterior, Cătălin Predoiu a afirmat în mod direct că nu respectă avizele CSM.  "Aş fi găsit o cale să-mi exprim părerea dacă aş fi considerat că preşedintele trebuie să respingă propunerile. Eu cred în procurorii pe care i-am propus şi îi vor apăra", a precizat ministrul propus, anunţând că după finalizarea procedurii va face mai multe comentarii despre avizele CSM.

Cătălin Predoiu a propus-o pe Gabriela Scutea pentru conducerea PÎCCJ, pe Giorgiana Hosu pentru conducerea DIICOT şi pe Crin Bologa pentru conducerea DNA. Secţia pentru procurori a CSM a avizat negativ primele două propuneri şi favorabil propunerea pentru DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.