Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Predoiu desființează OUG anunțată de Ana Birchall: 'O idee greşită. Majorată disciplina în instanțe şi parchete, da!'

catalin predoiu

Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiției, critică, vineri, proiectul de OUG anunțat de Ana Birchall prin care se propun pedepse majorate pentru infracțiuni contra persoanei și înăsprirea condițiilor pentru eliberare condiționată, precizând că trebuie majorată disciplina în instanțe și parchete.

"Birchall, ministrul Justiţiei, propune majorarea pedepselor. E o idee greşită pe care o resping. Majorată disciplina în instanțe şi parchete, da! E rolul şefilor de instanțe şi parchete, al CSM, cu care, de principiu, ministrul Justiţiei trebuie să lucreze strâns în această direcţie, pe bază de cooperare. Iar aplicarea legii în stradă ține şi de Poliţie, în prima fază de Poliţie. Iar acolo selecţia şi pregătirea sunt stricate în rostul lor de influenţa politică, în special de influenţa unor clanuri PSD-iste în ultimii ani", a scris, vineri, pe Facebook, Cătălin Predoiu.

Anca Alexandrescu, dezbrăcată de funcții - Ce lovitură a încasat înainte ca PSD și ALDE să anunțe continuarea Coaliției de guvernare

Fostul ministru al Justiției, actualmente deputat PNL, consideră că se impune însă abrogarea de urgenţă a legii recursului compensatoriu, "iresponsabil promovată de fostul ministru Toader şi vinovat promovată de majoritatea PSD. Această lege este un pericol public continuu", transmite Cătălin Predoiu.

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat, joi, un proiect de ordonanță de urgență care propune modificarea legislației penale în ceea ce privește infracțiunile contra persoanei, dar și condițiile eliberării condiționate.

Proiectul de ordonanță de urgență propune majorarea pedepselor pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi incriminarea separată a răpirii. Totodată, Ana Birchall vrea extinderea competențelor DIICOT la variantele agravate ale lipsirii de libertate, iar cauzele înregistrate la această structură şi parchete înaintea intrării în vigoare a OUG să rămână la acestea.

Printre prevederile proiectului de OUG este și cea potrivit căreia cererea procurorului pentru încuviinţarea percheziţiei domiciliare se soluţionează de îndată, nu în termen de 24 de ore, așa cum este acum, iar percheziţia în caz de flagrant sau salvarea vieţii se poate oricând, la orice oră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.