Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Predoiu, după capturarea 'pistolarului din Gorj': 7 zile în care mulţi dintre colegii noştri au ajuns acasă doar pentru a-şi schimba hainele

pistolar

Cătălin Predoiu, după capturarea 'pistolarului din Gorj': 7 zile în care mulţi dintre colegii noştri au ajuns acasă doar pentru a-şi schimba hainele

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a transmis mulţumiri celor implicaţi în căutarea şi prinderea bărbatului de 52 de ani din Gorj care l-a împuşcat pe un alt bărbat, în urmă cu o săptămână.

”Ca urmare a profesionalismului, devotamentului şi implicării forţelor MAI, în toată această perioadă, nu a fost pusă în pericol viaţa sau integritatea corporală a vreunui cetăţean, deşi bărbatul era înarmat şi exista un risc ridicat de producere a unui alt incident”, au arătat reprezentanţii ministerului. ”După 7 zile de căutări la foc continuu, în care am urmat toate pistele posibile, am analizat toate informaţiile obţinute, astăzi, bărbatul de 52 de ani a fost depistat de poliţişti. 7 zile în care mulţi dintre colegii noştri au ajuns acasă doar pentru a-şi schimba hainele!”, au afirmat şi reprezentanţii IPJ Gorj.

”Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, şi întreaga conducere a MAI mulţumeşte tuturor celor implicaţi în acţiunea de căutare şi prindere a bărbatului din judeţul Gorj care, în urmă cu şapte zile, a rănit o persoană cu o armă de foc. Poliţişti de la Direcţia Operaţiuni Speciale, Direcţia de Investigaţii Criminale, luptători ai Serviciului Independent de Acţiuni Speciale, de la IPJ Gorj şi din judeţele limitrofe, jandarmi de la IJJ Gorj şi judeţele limitrofe, dar şi de la Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei şi ofiţeri ai Direcţiei Generale de Protecţie Internă, au acţionat, timp de 7 zile, oră de oră, fără întrerupere, pentru evitarea producerii oricărui incident, identificarea şi prinderea urmăritului în cauză”, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri seară, de MAI.

Potrivit sursei citate, imediat după incidentul din seara de 14 iulie au fost alocate forţe şi mijloace suplimentare, inclusiv tehnică de supraveghere aeriană, iar pe parcursul acestei săptămâni, activităţile au fost coordonate de la nivelul MAI şi al inspectoratelor generale de poliţie şi jandarmerie.

”Ca urmare a profesionalismului, devotamentului şi implicării forţelor MAI, în toată această perioadă, nu a fost pusă în pericol viaţa sau integritatea corporală a vreunui cetăţean, deşi bărbatul era înarmat şi exista un risc ridicat de producere a unui alt incident. Conducerea ministerului mulţumeşte, în mod special, cetăţenilor care au sprijinit structurile ministerului în acţiunea desfăşurată, dovedind un adevărat parteneriat cu structurile MAI şi spirit civic”, mai scrie în comunicat.

În prezent., bărbatul se află în custodia poliţiştilor şi urmează să fie încarcerat în baza mandatului de executare a pedepsei.

La rândul său, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a transmis mulţumiri, într-o postare pe Facebook.

”După 7 zile de căutări la foc continuu, în care am urmat toate pistele posibile, am analizat toate informaţiile obţinute, astăzi, bărbatul de 52 de ani a fost depistat de poliţişti. 7 zile în care mulţi dintre colegii noştri au ajuns acasă doar pentru a-şi schimba hainele! Astăzi l-am prins! Se ascundea într-o pădure de la marginea municipiului Târgu Jiu! Mulţumim pentru sprijinul primit de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, inspectoratele judeţene de poliţie şi jandarmi limitrofe, precum şi celorlalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne angrenate în căutarea bărbatului! Mulţumim tuturor celor implicaţi în capturarea acestuia!”, a arătat IPJ Gorj.

Poliţiştii din Gorj l-au prins, vineri după-amiază, pe bărbatul de 52 de ani suspectat de tentativă de omor calificat, violare de domiciliu, răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă după ce l-a împuşcat pe un alt bărbat. El a fost depistat pe marginea Jiului şi avea asupra sa pistolul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.