Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Predoiu, încântat de colaborarea dintre polițiștii români și germani în cazul Cherecheș

Guvernul Romaniei
Catalin Predoiu

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, s-a declarat mulțumit de cooperarea dintre polițiștii români și cei germanni, care au cooperat direct și permanent pentru a-l prinde pe Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare.

„Felicit şi mulţumesc poliţiştilor şi partenerilor instituţionali interni și externi, români și germani, care au cooperat direct şi permanent pentru capturarea condamnatului penal Cherecheș Cătălin. De asemenea, mulţumesc poliţiştilor maghiari, austrieci şi italieni împreună cu care s-a cooperat şi lucrat pe parcursul acestei operaţiuni poliţieneşti internaţionale. Nu în ultimul rând, mulţumesc jurnaliştilor care au înţeles în aceste zile că trebuie să limităm comunicarea pe acest caz, pentru a proteja operaţiunea de localizare şi capturare”, a transmis, marți seara, Cătălin Predoiu, potrivit mediafax.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, a fost prins, marți seara, în Augsburg, Germania, și urmează să fie adus în țară.

Poliția Română a transmis, marți seara, că în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional.

Este vorba despre Cătălin Cherecheș.

Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română.

Instanța competentă a emis pe numele lui Cherecheș un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea lui Cătălin Cherecheș în țară.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că Cherecheș a încercat să fugă din Germania. El a mers cu o mătușă cu mașina, cu aproximativ 200 de km pe oră. Au ajuns la o gară și încercau să scape de mașină, și, eventual, să ia un taxi. Acesta a fost momentul în care a fost prins de polițiștii bavarezi și de BKA.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a ieșit din România folosind o altă identitate prin punctul de trecere a frontierei Petea, a anunțat sâmbătă Poliția de frontieră. Acesta a fost dat în urmărire după ce a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani închisoare pentru luare de mită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.