Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Predoiu, mesaj de forță după cazul Kreiner: Infractorii vor fi prinși oriunde merg, mai devreme sau mai târziu / Video

MAI
Catalin Predoiu

Cătălin Predoiu, mesaj de forță după cazul Kreiner: Infractorii vor fi prinși oriunde merg, mai devreme sau mai târziu / Video

Ministrul afacerilor interne (MAI), Cătălin Predoiu, a vorbit, în direct la România TV despre cazul afaceristului Afaceristului sibian Adrian Kreiner, tâlhărit și torturat în propria-i casă, răni în urma cărora a murit la spital.

"S-a lucrat intens într-un colectiv extins și aș vrea să mulțumesc tuturor polițiștilor care au colaborat la rezolvarea acestui caz, inclusiv cooperare pe orizontală, aici, în țară, cu privire la alte instituții, dar și cu parteneri externi, polițiști din alte state. Este meritul lor, al polițiștilor, vreau să subliniez. Și aș vrea să subliniez și faptul că în sine rezolvarea acestui caz este un mesaj către orice cetățean care și-ar pune în gând să mai încalce legea, în felul acesta, atât de grav, cu speranța că poate scăpa prin fugă. Vor fi prinși oriunde merg, mai devreme sau mai târziu. Deci salut, încă o dată, profesionalismul celor care au colaborat în acest caz, e meritul lor, în primul rând.

Și aș dori să mulțumesc și, repet, instituțiilor din țară care au sprijinit: servicii de informații. Și procurorului general, cu care, de asemenea, s-a colaborat foarte bine.

Cu privire la dificultățile procedurale, cred că este o situație asupra căreia merită să se aplece Consiliul Superior al Magistraturii, dar aici sunt proceduri specifice pe care cei care le pot declanșa vor hotărî să o facă sau să nu o facă, depinde de ce informație au.

În final s-au făcut toate procedurile legale, a fost respectată legea și acțiunea polițiștilor a fost încununată de succes.

Da, s-a colaborat în echipă. Asta a fost cheia succesului. Au fost cruciale aceste acțiuni de colaborare între IPJ-uri, IGPR, minister și așa mai departe. În echipă s-a reușit acest rezultat, inclusiv colaborarea externă și internațională.

Dar eu profit de ocazie să subliniez și faptul că, indiferent cât de mult s-ar colabora, s-ar lucra în echipă, s-ar munci, să știți că în perspectivă fără dotarea Poliției Române, și nu numai a Poliției, vorbesc și de Jandarmerie, Poliția de Frontieră și așa mai departe, toate armele ministerului, fără dotări corespunzătoare, fără salarizări, fără echipamente, fără tot ce are nevoie, un polițist nu poate face performanță pe termen lung. Practic, efortul acum investigativ este în cea mai mare măsură axat pe îndemânarea, pe cunoștințele profesionale și efortul polițiștilor care ar trebui să dispună și de alte mijloace logistice la dispoziție. Asta este o altă discuție.

Am fost în legătură cu secretarul de stat Despescu, cu procurorul general, am făcut ceea ce trebuie să facă un ministru, în limita competențelor sale. Actele profesionale polițienești, procedurile, însă, le-au efectuat cei care sunt îndrituiți să o facă în prima linie și au făcut-o cu mult profesionalism.

Ce pot să spun în acest moment este că se acționează pe toate canalele diplomatice, la toate nivelurile și toate instituțiile implicate în acest proiect din partea României, inclusiv cel politic. Și continuăm această muncă, dacă vreți, diplomatică, cu intensitate până la capăt", a spus Cătălin Predoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.