Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cătălin Predoiu pune mai presus instituția decât imaginea sa, în cazul accidentului de la 2 Mai: Nu! Trebuie să fac profesionist

catalin predoiu

Cătălin Predoiu pune mai presus instituția decât imaginea sa, în cazul accidentului d ela 2 Mai: Nu! Trebuie să fac profesionist

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, afirmă că nu doreşte să îşi facă imagine demiţând ”de sus până jos” în cadrul IPJ Constanţa în urma accidentului de la 2 Mai, în care doi tineri au murit. El subşiniază că, dincolo de responsabilităţile individuale, doreşte să afle care sunt ”vulnerabilităţile sistemice” şi să găsească soluţii pentru acestea.

”Eu, dacă eram un ministru superficial sau orientat politic, în sensul rău al cuvântului, într-un fel în care nu-l înţeleg să fiu, luni demiteam pe toată lumea la Constanţa, poate că lumea ar fi spus: ia uite, ce ministru hotărât, chiar azi pe toţi i-a dat afară! Se muta, poate, atenţia de pe Ministerul de Interne pe alt subiect, oricum eu puteam să spun: fraţilor, am tăiat în carne vie, de sus şi până jos. Dar dacă fac acest lucru neprofesionist, marţi, miercuri, joi, peste o săptămână, peste un an, eu lucrez cu acest sistem care în fiecare zi are responsabilităţi şi eu nu vreau să transmit sistemului mesajul: vă faceţi, nu vă faceţi treaba, dacă apare o criză politică eu am tăiat pe oricine în calea mea ca să-mi salvez eu imaginea şi reputaţia şi să dau impresia că sunt hotărât. Nu! Trebuie să fac profesionist”, a explicat Cătălin Predoiu, joi seară, la Digi 24, motivul pentru care a preferat să aştepte rezultatele verificărilor de la Poliţia Constanţa în urma accidentului de la 2 Mai.

El a afirmat că, dacă în urma controlului realizat la nivelul MAI în IPJ Constanţa se va constata că există responsabilitate şi la nivelul şefului Inspectoratului, nu va avea ”nicio ezitare” să ia o decizie în privinţa acestuia.

Ministrul a anunţată că, joi, a semnat un ordin prin care a constituit o echipă în care, după finalizarea controlului de la Poliţia judeţului Constanţa, să fie analizate ”vulnerabilităţile sistemice” şi nu doar responsabilităţile individuale, iar în cazul acestor vulnerabilităţi să fie găsite soluţii, fie în lege, fie în actul managerial.

”Daţi-mi voie să fiu responsabil şi să nu joc politic acest subiect! Nu e corect nici faţă de bieţii copii, familiile lor, faţă de cetăţeni şi faţă de sistem. Pentru că dacă eu paralizez acest sistem prin măsuri strict emoţionale, unele poate întemeiate, dar altele nefundamentate, grăbindu-mă şi făcând un act ministerial neprofesionist, s-ar putea abia atunci să condamn alte vieţi la dispariţie pentru că paralizez un sistem şi dau un mesaj greşit. Eu vreau să transmit sistemului următorul lucru: cine îşi face treaba, îşi face treaba şi i se recunoaşte treaba, cine nu, când greşeşte este investigat, procedural, pe lege, şi e sancţionat procedural şi pe lege, ăsta este rolul meu de ministru”, a mai spus Predoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.